Τοπικά

«Θα τρέξουμε στο μέλλον παρακάμπτοντας τα εμπόδια»

Εκσυγχρονισμός δημοσίου, εθνικά θέματα, επιχειρηματικότητα, αναβάθμιση λιμανιού και αεροδρομίου της Μαγνησίας ήταν τα βασικά θέματα που ανέπτυξε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις στα δίκτυα ONE και OPEN η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Πατσογιάννη.

«Στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Δεν χωρά καμία αντιπαράθεση. Βλέπουμε ότι όλη η ΕΕ συντάσσεται με τις διακομματικές προτάσεις της χώρας» υπογράμμισε με έμφαση σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο ONΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι με εύστοχο τρόπο αναπτύσσονται 16 άξονες πολιτικής. «Το πρόγραμμα, εύχρηστο και μικρού μεγέθους που μπορεί να μελετήσει ο κάθε πολίτης, εμπεριέχει συγκεκριμένες και κυρίως κοστολογημένες προτάσεις. Ρεαλιστικές και λογικές. Με πολύ δουλειά θα υλοποιηθούν» είπε.
Ειδικά για τον Δημόσιο τομέα τόνισε πως οι έλληνες χρειάζονται ένα επιτελικό κράτος. Σύγχρονο και ευέλικτο. «Η ΝΔ θα κάνει ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό με νέες τεχνολογίες και διασύνδεση υπηρεσιών. Ετσι θα μπορεί να συντονιστεί όλος ο κρατικός μηχανισμός και εκεί θα δούμε την χώρα ν’ αλλάζει» υπογράμμισε με έμφαση.

Ακόμη ανέφερε πως μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, μείωση ΕΝΦΙΑ και άλλες ανακοινώσεις είναι μετρήσιμα μεγέθη. Ειδικά για τις επενδύσεις θα είναι μετρήσιμα τα μεγέθη, καθώς η ΝΔ θα διασφαλίσει ένα σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που θα φέρει νέες δουλειές και ανάπτυξη. Κυρίως όμως θα προσελκύσει επενδύσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον επενδύσεων, όμως το υπάρχον περιβάλλον είναι αποτρεπτικό. «Πολύ νέοι άνθρωποι κάνουν ήδη άλματα προς το μέλλον. Αυτό που ζητούν επιτακτικά είναι να απομακρύνουμε τα εμπόδια. Και είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε άμεσα» πρόσθεσε.
Ειδική αναφορά έκανε στην γραφειοκρατία σε σχέση με την επιχειρηματικότητα. «Θα κάνουμε μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση -ηλεκτρονική υπογραφή, ειδικά τμήματα για τις μεγάλες επενδύσεις ώστε να μην εγκλωβίζονται σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες- σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υγεία, παιδεία, ασφάλεια είναι οι βασικοί τομείς στόχευσης της Νέας Δημοκρατίας. Επιγραμματικά ανέφερε πως «Θα γίνουν άμεσα προσλήψεις. Και θα λειτουργήσει η κινητικότητα – μετά από αξιολόγηση- υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα. Ανάλογα με τα προσόντα. Μία γενικότερη αναδιάρθρωση του Δημοσίου με την ενίσχυση των νέων τεχνολογιών».
Επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει καμία απόλυση: Θα κάνει αξιολόγηση και θα ανταμείψει τους υπαλλήλους που εργάζονται με ενδιαφέρον και περισσότερο.
Στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά είπε με έμφαση ότι «πρέπει να είμαστε «μία γροθιά». «Δεν χωρά καμία αντιπαράθεση».

Στο OPEN η κ. Πατσογιάννη υπογράμμισε πως η ΝΔ με αυτοδυναμία μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που απαιτεί η χώρα. Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση που θα σχηματίσει η ΝΔ θα διαθέτει σημαντικές προσωπικότητες και τεχνοκράτες που έχουν την γνώση και την τόλμη για τις αλλαγές.

«Η έλλειψη σχεδιασμού ερήμωσε την επαρχία»
«Η κεντρική διοίκηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί σε μέγιστο βαθμό το Λιμάνι και τα αεροδρόμια της Μαγνησίας. Γενικότερα δε να δημιουργήσει υποδομές ανάπτυξης. Ειδικά στη Μαγνησία με τα φυσικά πλεονεκτήματα και τις μεγάλες δυνατότητες επέκτασης. , Κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Είναι πλέον ανάγκη να συμβεί αυτό. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια χάσιμο χρόνου», ανέφερε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ONE. Ανέφερε πως η δική της δουλειά είναι να δουλέψει προς την κατεύθυνση αυτή για την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το