Ελλάδα

Θα τιμούσαν με …μπουζούκια τα θύματα από τις φωτιές του ’07

Εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς της μεγάλης πυρκαγιάς της 24ης Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία, στον περιοχή της τραγωδίας, ήθελε να κάνει πολιτιστικός σύλλογος.

Πρόκειται για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακίστου, ο οποίος απευθύνθηκε στον δήμο Ζαχάρως αλλά και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση και να μοιραστούν τα έξοδα, ποσό 5.000 ευρώ. Σκοπός ήταν να τελεστεί τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας, να προβληθεί βίντεο από τα γεγονότα και φωτογραφίες.

Θα υπήρχε όμως και συναυλία με τον Θέμη Αδαμαντίδη ο οποίος θα ερμήνευε τον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη.

Αν και αρχικά δόθηκε μία πρώτη συναίνεση στη συνέχεια δημιουργήθηκαν αντιδράσεις, με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος να έχει διαφωνίες για τον καλλιτέχνη και το ύφος της εκδήλωσης.

Έντονες αντιδράσεις υπήρχαν και από συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι έχουν επιλέξει να τιμούν “σιωπηλά” την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στην πυρκαγιά. Σημειώνεται πως κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο οι συγγενείς τελούν με δική τους πρωτοβουλία ένα μνημόσυνο προκειμένου να τιμήσουν αθόρυβα τους νεκρούς τους. Κάτι ανάλογο επιθυμούν να κάνουν και φέτος, καλώντας τους διοργανωτές να μην πραγματοποιήσουν την εκδήλωση.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το