Αθλητισμός

Θα τα πουν μέσω διαδικτύου… Ο Ολυμπιακός μετέχει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Φούτμπολ Λιγκ

Μέσω διαδικτύου θα τα πουν σήμερα στις 5 το απόγευμα οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκο. Σε αυτή την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη θα μετέχει φυσικά και ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον διοικητικό του ηγέτη Ευριπίδη Τσιμπανάκο να αναλύει το σχέδιο των «ερυθρολεύκων» για την αναδιάρθρωση.
Η τηλεδιάσκεψη που φυσικά αφορά το μέλλον της κατηγορίας, επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, αλλά για τεχνικούς λόγους πήρε διήμερη αναβολή. Έτσι, σήμερα το απόγευμα θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τις 14 ΠΑΕ.
Σίγουρα θα συζητηθεί το αν θα επανέλθουν στις προπονήσεις οι ομάδες. Θυμίζουμε, πως η Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει κάνει αίτημα στη ΓΓΑ για επανέναρξη των προπονήσεων, όπως έχει ήδη κάνει η Σούπερ Λιγκ 2.

Ο κ. Λεουτσάκος θα ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού και θα αναφερθεί και σε οικονομικά ζητήματα. Για παράδειγμα, το κόστος των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού είναι υψηλό και σχεδόν απαγορευτικό για τις ομάδες της κατηγορίας, εάν αναλογιστούμε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στο θέμα αυτό η Σούπερ Λιγκ 2. Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, εάν φυσικά αποφασίσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, θα είναι ίδιο με τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Θεωρείται αρκετά πιθανό να ζητηθεί η επανέναρξη των προπονήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί μια και οι περισσότερες ομάδες δείχνουν απρόθυμες.
Εξάλλου, σχεδόν όλες (έχουν συνυπογράψει οι 11 από τις 14) επιθυμούν την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σύμφωνα με το σχέδιο που κατάρτισε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτό προβλέπει τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, οπότε θα δημιουργηθεί μία ισχυρή Β’ Εθνική με τη συμμετοχή συλλόγων που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις και έχουν χιλιάδες φιλάθλους.

Αυτό το σχέδιο αναμένεται να αναλύσει σήμερα ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, που θεωρεί ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που θα το παρακολουθούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα, τα έξοδα μετακίνησης θα είναι λιγότερα για τις ΠΑΕ από τη στιγμή που οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ θα υπάρχουν ελαφρύνσεις για τις όποιες μετακινήσεις σε νησιά.
Φυσικά, στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης αντιδρούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οπότε πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και φυσικά να συμφωνήσει και η ΕΠΟ. Πρόσφατα ο υπουργός επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης, ενώ ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει βουλευτές και παράγοντες της ΕΠΟ.

Μπουκώρος: Είναι δίκαιο το αίτημα για αναδιάρθρωση
Θετικός για την αναδιάρθρωση εμφανίζεται και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος που χθες μίλησε στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6. Ερωτηθείς για το σχέδιο των δύο ομίλων της Β’ Εθνικής, αλλά και το αίτημα του Ρήγα Φεραίου για άνοδο στη Γ’ και δευτεραθλητών από τις Ενώσεις, τόνισε:
«Ο Ρήγας είναι ένα ιστορικό σωματείο και δεν θεωρώ διαφορετική την προσπάθειά του από αυτή του Ολυμπιακού και της Νίκης. Προσωπικά θεωρώ ότι η άνοδος ή ο υποβιβασμός κάθε ομάδας πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα. Όταν όμως υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, που αφήνουν και οικονομικό αποτύπωμα, τότε πρέπει να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση. Πρέπει να μας απασχολεί η βιωσιμότητα των σωματείων γι’ αυτό και όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή και θα τα συζητήσουμε.
Θεωρώ δίκαιο το αίτημα του Ολυμπιακού και της Νίκης, όπως και του Ρήγα Φεραίου, για την αναδιάρθρωση. Τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν. Οι συνθήκες είναι ειδικές και πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα».

Για το αν η Πολιτεία συμβάλει στο να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση, είπε: «Αν η Πολιτεία -που δεν είναι και αρμοδιότητά της διότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου- δώσει την κατεύθυνση για δύο ομίλους στη Β’ Εθνική και μαζί τις εγγυήσεις ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του πρωταθλήματος με ενδεχόμενη χρηματοδότηση από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε μπορούν να ξεπεραστούν οι όποιες αντιδράσεις. Αν οι ομάδες συμφωνήσουν η Πολιτεία θα βρει τον τρόπο για την χρηματοδότησή τους. Σε κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει υποστήριξη της πρότασης για αναδιάρθρωση και πρόσφατα αναφέρθηκε σε αυτή ο κ. Γεραπετρίτης. Πρέπει να κάνουμε θεσμούς που θα δοκιμαστούν στο χρόνο και μόνο αν δεν λειτουργούν να τους αλλάξουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το