Τοπικά

Θα συνεχίσουν να στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα 9 νηπιαγωγεία και 1 δημοτικό σχολείο στον Δήμο Βόλου

Σε μισθωμένα ακίνητα θα συνεχίσουν να στεγάζονται 9 Νηπιαγωγεία και ένα Δημοτικό Σχολείο στον Δήμο Βόλου, καθώς εγκρίθηκε η διενέργεια δημοπρασίας για την εξεύρεση κτιρίων. Πρόκειται για τα 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου, 15ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 21ο Νηπιαγωγείο Βόλoυ, 12ο  Νηπιαγωγείο Βόλου, 13ο Νηπιαγωγείου Βόλου, 22ο Νηπιαγωγείου Βόλου, 15ο Νηπιαγωγείου Βόλου και 10 Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

 

Σχετική απόφαση ελήφθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενώ σύμφωνα με την εισήγηση, για τις  εκπαιδευτικές ανάγκες, απαιτούνται  κτίρια  που να βρίσκονται στα παρακάτω γεωγραφικά όρια:

-2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου πλησίον των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου και Λυκείου  Αγχιάλου.

-15ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας: Βυζαντίου – Αγ. Φωτεινής – Κυρίλλου – Μυτιλήνης – Εθν. Αγώνων – Τσαρούχα.

-11ο Νηπιαγωγείο Βόλου: Κοραή – Αθ. Διάκου- Αργοναυτών – Αχιλλοπούλου.

-21ο Νηπιαγωγείο Βόλου: Διός- Ζωοδόχου Πηγής – Γορίτσα – Περιφερειακή οδός.

-12ο Νηπιαγωγείο Βόλου: Χατζηαργύρη –  Αχιλλοπούλου – Καρτάλη – Αργοναυτών.

-13ο Νηπιαγωγείο Βόλου: 2ας Νοεμβρίου – Παγασών – Αναλήψεως – Κρίτσκη – 28ης Οκτωβρίου – Μακρυνίτσας.

-22ο Νηπιαγωγείο Βόλου: Κασσαβέτη- Κωνσταντά -28ης Οκτωβρίου- ποτάμι.

-15ο Νηπιαγωγείο Βόλου: Ιατρίδη- Παπανούτσου, Φράγκου, Ζακύνθου, 25ης Μαρτίου. Η μίσθωση του χώρου αυτού κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της λήξης των μισθωτηρίων συμβολαίων.

Να αναφερθεί ότι για την εξεύρεση των προς μίσθωση ακινήτων, θα διεξαχθεί δημοπρασία με αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της σχετικής διακήρυξης.

Σχετικά με την εκμίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, υπάρχει απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και έγγραφο του διευθυντή του σχολείου, όπου επισημαίνεται η ανάγκη για μίσθωση ακινήτου στο οποίο θα στεγαστούν οι επιπλέον 7 αίθουσες διδασκαλίας, που θα καλύψουν τις  αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να αναφερθεί ότι τα τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας είναι 15 κλασικά, δύο υποδοχής, ένα ένταξης και δύο φροντιστηριακά, για τα οποία απαιτούνται συνολικά 18 αίθουσες διδασκαλίας.

Οι υπάρχουσες αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος είναι 11, επομένως για τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες, απαιτούνται άλλες 7 αίθουσες, που σήμερα μισθώνονται από τον Δήμο Βόλου σε κτίριο όμορο με το σχολείο «Ο ’Άγιος Απόστολος ο Νέος» που είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

 

Στις 12/3/2017 λήγει η παράταση μίσθωσης των αιθουσών του κτιρίου « Άγιος Απόστολος ο Νέος», στο οποίο ο Δήμος Βόλου μισθώνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, χώρους WC και τον αύλειο χώρο που το περιβάλει, σύμφωνα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το