Αθλητισμός

Θα συμβιβαστεί με τα πλέι άουτ ο Βόλος

Φτάνουμε στη λήξη της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ, καθώς απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές, πριν οι ομάδες μπουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ και ο Βόλος παραμένει σταθερά τις τελευταίες αγωνιστικές στην 9η θέση, έχοντας αποκτήσει από την περασμένη Κυριακή «συγκάτοικο» τον Παναιτωλικό, με τις δύο ομάδες να έχουν από 28 βαθμούς (ο Βόλος έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, το εξ αναβολής με τον Ατρόμητο).

Μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό, σ’ ένα παιχνίδι όπου ο Βόλος κοίταξε στα μάτια έναν μεγάλο αντίπαλο, πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα και θα μπορούσε να είχε πάρει, τουλάχιστον, το βαθμό της ισοπαλίας, η εξάδα θα μείνει όνειρο για τους «κυανέρυθρους». Κι αυτό, καθώς όπως τόνισε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, Μάνος Παναγιωτόπουλος, στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου», υπάρχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να μπει η ομάδα στην εξάδα, με τον Βόλο να πληρώνει τις γκέλες με Ιωνικό και Λαμία, δύο παιχνίδια που κρατούσε τη νίκη στα χέρια του και στο τέλος έχασε τέσσερις βαθμούς. Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο Μάνος Παναγιωτόπουλος: «Αυτή τη στιγμή ο Βόλος έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για να τερματίσει στην εξάδα. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται δύο απαραίτητες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι να πετύχει τρεις νίκες, με Παναιτωλικό και Ατρόμητο εκτός έδρας και με ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό. Η δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση, με βάση το πρόγραμμα των υπόλοιπων ομάδων, είναι να έρθουν πάρα πολλά αποτελέσματα ευνοϊκά. Ας πούμε, ότι και ο Αστέρας Τρίπολης δεν θα πάρει πολλούς βαθμούς, γιατί έχει δύσκολα παιχνίδια. Να δεχθώ, ότι και ο Άρης δεν θα συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς. Ψάχνω, όμως, να βρω τον τρόπο που ο ΟΦΗ δεν θα πάρει τρεις βαθμούς. Ο Βόλος με τρεις νίκες θα φτάσει τους 37 βαθμούς, ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή έχει 34 πόντους και εάν πάρει τρεις βαθμούς στα παιχνίδια που του απομένουν θα φτάσει τους 37 και στην ισοβαθμία υπερτερεί του Βόλου. Την τελευταία αγωνιστική ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα στην Κρήτη. Θεωρώ, ότι αν ο ΟΦΗ χρειάζεται τη νίκη για να μπει στην εξάδα θα την πάρει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι πιθανότητες για να τερματίσει ο Βόλος στην 6η θέση είναι πάρα πολύ λίγες και χρειάζονται πολλοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων. Δε νομίζω, ότι αυτή τη στιγμή μπορεί η ομάδα να μιλάει για 6η θέση. Το σίγουρο είναι, ότι ο Βόλος θα παίξει και στα τρία παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου για να κερδίσει. Οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν και την ψυχή τους για να πάρουν αυτά τα ματς, αλλά πιστεύω, ότι ακόμα και οι τρεις νίκες δεν θα είναι αρκετές, για να τερματίσει η ομάδα στην 6η θέση. Δυστυχώς, η ομάδα θα πληρώσει τις γκέλες με Ιωνικό και Λαμία, παιχνίδια που ήταν δικά της. Δεν βάζω μέσα τις γκέλες με ΟΦΗ και Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου η ομάδα δεν ήταν καλή. Βάζω παιχνίδια που οι νίκες ήταν στο χέρι της και τις έχασε. Αυτοί οι τέσσερις-πέντε βαθμοί είναι στην πραγματικότητα αυτοί που λείπουν από την ομάδα για να παίξει στα πλέι οφ. Γιατί, αν αυτή τη στιγμή ο Βόλος είχε 32 ή 33 βαθμούς και όχι 28, θα λέγαμε πως βάσει προγράμματος, η ομάδα θα ήταν το πρώτο φαβορί για την εξάδα.

Αυτά, ωστόσο, είναι μαθήματα για να τα έχουμε στο μυαλό μας για τη νέα χρονιά, προκειμένου, αυτό που φαινομενικά αυτή τη στιγμή μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο, να το διεκδικήσει η ομάδα του χρόνου».

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Βόρειο Σέλας ξανά στον ουρανό της Ελλάδας: Ποιοι θα απολαύσουν το ουράνιο υπερθέαμα

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα απόλαυσαν, πριν λίγες εβδομάδες οι κάτοικοι της κεντρικής Μακεδονίας και αυτό δεν…

30 Νοεμβρίου 2023

Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζαγοράς με τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα από την πρώτη του…

30 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης: «Να μην αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης η επιστολική ψήφος – Η ηθική μας ΚΟ είναι 47 βουλευτές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδειξε «ανοιχτός» στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σημειώνοντας στην…

30 Νοεμβρίου 2023

Μαθήματα ΚΑΡΠΑ και πρώτων βοηθειών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου

Η Λέσχη Ειδικών δυνάμεων με την ψυχή της Λέσχης τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο σε συνεργασία…

30 Νοεμβρίου 2023

Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ένας φορέας διαχείρισης υδάτων για όλη τη Θεσσαλία

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη…

30 Νοεμβρίου 2023

Επιστολική ψήφος: Βήμα – βήμα η διαδικασία από την αίτηση έως την επαναποστολή του φακέλου – Τι συμβαίνει άμα χαθεί

Τις λεπτομέρειες καθιέρωσης του μέτρου της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, που ανακοίνωσε το πρωί ο…

30 Νοεμβρίου 2023