Τοπικά

Θα στήσουν επιχείρηση… καθ’οδόν για Βιέννη

επισκευή λεωφορείου

Διαμόρφωσαν ειδικά ένα λεωφορείο από την πόλη της Λάρισας, βγάζοντας αρκετά καθίσματα και βάζοντας τραπέζια εργασίας και ασύρματο ιντερνέτ που… φυσάει. Επέλεξαν, από μια βάση βιογραφικών, 25 νεαρά άτομα που το μυαλό τους «κόβει». Θα ξεκινήσουν αύριο για την Αθήνα και από εκεί για τη Βιέννη. Στόχος τους είναι να φτιάξουν επί της ουσίας τη βάση μιας καινούριας και καινοτόμου επιχείρησης η οποία θα παρουσιαστεί και σε σχετική έκθεση στην Αυστρία για να την παρακολουθήσουν επενδυτές απ’ όλον τον κόσμο.

Δύο Λαρισαίοι απόφοιτοι ΤΕΙ, ο Κώστας Μαλαβιέζος (Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφορικών Συστημάτων) και ο Κώστας Γιαμαλής (Διοίκηση Επιχειρήσεων) μαζί με τον Σταύρο Τσομπανίδη από την Αθήνα αποδεικνύουν πως δεν… καταλαβαίνουν από κρίση και προβληματισμούς καθώς έβαλαν στόχο να δείξουν πως τα ελληνικά μυαλά είναι ικανά να φωτίσουν τον δρόμο για την ανάπτυξη μέσω της επιχειρηματικότητας. Θα ζεστάνουν τις μηχανές του «Start Up Bus».

Ο Startup Bus EMEA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που βρίσκεται πίσω από το θεσμό και έχει έδρα το San Fransisco. Εμπνευστής και ιδρυτής είναι ένας άλλος Έλληνας ομογενής ο Ηλίας Μπιζάνης, ο οποίος είχε προσωπικό όραμα να φέρει το Startup Bus στην Ελλάδα.

«Στο ταξίδι μας θα επιβιβαστούν 25 επαγγελματίες κάθε ηλικίας με ταλέντο και δημιουργικότητα, που είναι έτοιμοι να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Μέσα από το StartupBus Greece, αποκτούν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν, να εκθέσουν το δυναμισμό τους και να δουν τα πραγματικά αποτελέσματα των εγχειρημάτων τους μέσα σε 72 ώρες» τονίζει στην «Ε» ο Κώστας Μαλαβιέζος και παίρνει την σκυτάλη ο Κώστας Γιαμαλής: «Οι συμμετέχοντες είναι προγραμματιστές, designers και άτομα που ασχολούνται με το business development, σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα projects, τα οποία εξελίσσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσα στο λεωφορείο, που έχει ειδικά διαμορφώσει ο κ. Μπαράς εδώ στην Λάρισα, στο πλαίσιο οργανωμένων εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς των business consulting και marketing τους οποίους θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι αλλά και με αυτούς που θα συναντήσουμε στις στάσεις μας κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας».

Αντίστοιχα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από άλλες 8 ευρωπαϊκές χώρες (την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Γαλλία, την Εσθονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο), οι συμμετέχοντες των οποίων θα διαγωνιστούν επίσης στο Pioneers Festival.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έχουν κανονιστεί να γίνουν και 2 στάσεις πριν τον τελικό προορισμό της Βιέννης. Η μία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας όπου και θα παρουσιαστεί η εξέλιξη των εργασιών σε εταιρείες.

Στο τέλος της διοργάνωσης παρουσιάζουν την πρόοδο των εργασιών τους στο κοινό καθώς και σε μία επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και επενδυτές. Τέλος το StartupBus δίνει την μοναδική ευκαιρία στους επιβάτες του να επισκεφτούν το Pioneer’s Festival το συνέδριο όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα.

«Είναι ένας λόγος περηφάνιας για τη χώρα μας, η φιλοξενία για πρώτη φορά του StartupΒus Greece καθώς θα έχει μια σημαντική επίσημη παρουσία στον χάρτη της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας» κατέληξαν χαρακτηριστικά και οι δύο νεαροί.

Πηγή: www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το