Αθλητισμός

Θα παλέψει μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός Β. για να δικαιωθεί

Θα παλέψει μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός Βόλου, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που θίγονται από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα δελτία των ποδοσφαιριστών που πρόκειται να ανακληθούν, μετά τη δικαίωση της ΑΕΛ στην προσφυγή που κατέθεσε.
Η βολιώτικη ΠΑΕ έχει προσφύγει ήδη από την Δευτέρα στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος εντός των προσεχών ημερών.
Η διοίκηση της ΠΑΕ με ανακοίνωσή της έκανε και επίσημα γνωστό, πως προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, ζητώντας να μην υπάρξει ανάκληση δελτίων και να ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, με την οποία οι ομάδες που ανέβηκαν στη Σούπερ Λιγκ 2, από τη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς αγωνιστικά κριτήρια, μπορούν να κάνουν μεταγραφές δίχως ηλικιακό περιορισμό.
Ευελπιστούμε, πως στο τέλος η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα δικαιωθεί».
Οι ομάδες που θίγονται από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου υποστηρίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, προέβησαν σε μεταγραφές μετά από απόφαση της ΕΠΟ και κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά, μετά τη νέα εξέλιξη των πραγμάτων.
Στον Ολυμπιακό εφόσον ισχύσει, τελικά, η απόφαση, η ομάδα θα χάσει ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πάρει προκαταβολές μετά την υπογραφή του συμβολαίου τους, η ΠΑΕ φρόντισε να τους εξασφαλίσει σπίτια για τη διαμονή τους, με την οικονομική ζημιά να είναι μεγάλη. Παράλληλα, θα υπάρξουν ορισμένα κενά στο ρόστερ και σε θέσεις καίριες. Γιατί, αν στον Ολυμπιακό γνώριζαν εκ των προτέρων, πως δεν θα μπορούσαν να κάνουν πάνω από τρεις μεταγραφές Ελλήνων παικτών άνω των 25 ετών ή ξένων άνω των 23, θα φρόντιζαν να ενισχύσουν την ομάδα με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές που θα πληρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια.
Αυτά τα κενά, πλέον, αν υπάρξουν, θα μπορεί να τα καλύψει η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς θα αναγκαστεί για αρκετές αγωνιστικές ο Ολυμπιακός να παίξει, επί της ουσίας, αποδυναμωμένος.
Μία σημαντική παράμετρος στην υπόθεση έχει να κάνει με το ποιες ομάδες υποχρεούταν να καταθέσουν φάκελο στην ΕΠΟ για αδειοδότηση. Βάσει ΚΑΠ, αυτό θα έπρεπε να το κάνουν οι ΠΑΕ της περσινής Φούτμπολ Λιγκ, οι οποίες ανέβηκαν κατηγορία (σ.σ. στη Σούπερ Λιγκ 2), με αγωνιστικά κριτήρια. Δηλαδή η Καλαμάτα και η Ρόδος από το Νότιο όμιλο και η Βέροια και η Καβάλα από το Βόρειο.
Οι υπόλοιπες ομάδες που ανέβηκαν στη Σούπερ Λιγκ 2 με το νόμο Αυγενάκη, μέσω αναδιάρθρωσης, δεν υποχρεούταν βάσει του κανονισμού να καταθέσουν φάκελο για αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Πάνω σ’ αυτό στηρίχθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και πήρε την απόφαση να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες που ανέβηκαν από την περσινή Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς να κερδίσουν αγωνιστικά την άνοδο.
Την τελική απόφαση θα την πάρει το Διαιτητικό Δικαστήριο, μετά και τη νέα προσφυγή των ομάδων.
Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 θα πρέπει να ολοκληρωθεί την 1η Μαΐου για να ακολουθήσουν τα μπαράζ για το ποιος θα ανέβει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ και ποιος θα δώσει νέο αγώνα μπαράζ με τον προτελευταίο της Σούπερ Λιγκ για μια θέση στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, θα πρέπει να συμπτυχθούν οι ημερομηνίες.
Ανάλογα με το πότε θα έχουμε σέντρα, θα εξαρτηθεί πόσες θα είναι, τελικά, οι εμβόλιμες αγωνιστικές. Αρχικά, είχαν προγραμματιστεί τέσσερις εμβόλιμες, εφόσον το πρωτάθλημα ξεκινούσε στις 10 Οκτωβρίου. Από τη στιγμή που η έναρξη πηγαίνει πιο πίσω, είναι λογικό να αυξηθούν οι εμβόλιμες αγωνιστικές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες από πλευράς κούρασης και συνεχόμενων παιχνιδιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το