Τοπικά

Θα καθυστερήσει η διδασκαλία σε προσφυγόπουλα στη Μαγνησία

Τον ορισμό του συντονιστή δασκάλου για τη διεξαγωγή των μαθημάτων αναμένει από το υπουργείο Παιδείας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να ξεκινήσει τα μαθήματα στα προσφυγόπουλα.

Επίσης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχει προτείνει κάποιο Δημοτικό για να στεγάσει το απόγευμα τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων και περιμένει από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να αποφασίσει, όπως και από το υπουργείο Παιδείας. Έτσι μπορεί ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης να ανακοίνωσε χθες ότι τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ωστόσο για τη Μαγνησία μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δέκα ημέρες ακόμη.

Από τη Μαγνησία υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εξέφρασαν ενδιαφέρον να γίνουν συντονιστές στα προσφυγόπουλα και έκαναν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε σχετικά πως το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ορίσει τον συντονιστή δάσκαλο για τη δομή, ο οποίος και θα κάνει την έρευνα για τους μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα. Ξέρουμε πάντως πως στον χώρο φιλοξενίας βρίσκονται 30 προσφυγόπουλα που δυνητικά μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Δημοτικό.

Αναφορικά με το Δημοτικό που θα στεγάσει τις απογευματινές ώρες τα προσφυγόπουλα, ο κ. Πολύζος ανέφερε πως αυτό θα αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας έδωσε μικρή παράταση μέχρι και σήμερα στην υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές δασκάλους που θέλουν να διδάξουν στις δομές των προσφύγων.

 

Πληρότητα σε δασκάλους

Επίσης χθες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας έστειλε νέα κενά εκπαιδευτικών στο υπουργείο για πρόσληψη αναπληρωτών στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα δασκάλου. Αντίθετα υπάρχουν δύο κενά νηπιαγωγών και λίγα σε καθηγητές ειδικοτήτων.

Επίσης ζητήθηκαν να καλυφθούν κενά στην ειδική αγωγή, αλλά και την παράλληλη στήριξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το