Τοπικά

Θα καλυφθούν τα κενά στην Εισαγγελία Βόλου – Δέσμευση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου 

Επίσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στο σωφρονιστικό κατάστημα Βόλου πραγματοποίησε χθες το πρωί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου. Η κ. Δημητρίου συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννα Καντά και εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς στο δικαστικό μέγαρο Βόλου.

Σε δηλώσεις της η κ. Δημητρίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η επίσκεψή της στο σωφρονιστικό κατάστημα Βόλου έγινε στο πλαίσιο της τακτικής της ενημέρωσης για τη λειτουργία τους ανά τη χώρα, καθώς πριν από λίγο καιρό είχε επισκεφθεί και το σωφρονιστικό κατάστημα της Κασσαβέτειας.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελλείψεις εισαγγελικών λειτουργών στην Εισαγγελία Βόλου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ανέφερε πως «υπάρχουν κενά και θα προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε».

Σημειώνεται πως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου υπάρχουν δύο κενά και συγκεκριμένα ενός Εισαγγελέα και ενός Αντεισαγγελέα. Η μία θέση, του Εισαγγελέα, αναμένεται να συμπληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα, καθώς αναμένεται η άφιξη του κ. Θωμά Καρυοφύλλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Ο κ. Καρυοφύλλης αναμένεται να καταλάβει τη θέση του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σμυρνή, που μετατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Η κ. Δημητρίου, που είχε επισκεφθεί την Εισαγγελία Βόλου και τον περασμένο Μάιο, ενημερώθηκε από την κ. Καντά για τα προβλήματα της Εισαγγελίας.

Η κ. Δημητρίου έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία 39 ετών στον εισαγγελικό κλάδο. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 3 Νοεμβρίου του 1978 και προήχθη στη θέση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου στις 22 Αυγούστου 2012. Είναι η δεύτερη γυναίκα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Ο τελευταίος σημαντικός σταθμός στη διαδρομή της κ. Δημητρίου στον εισαγγελικό κλάδο ήταν η συμμετοχή της στο Ειδικό Δικαστήριο, που δίκασε τον πρώην τσάρο της Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στο παρελθόν η κ. Δημητρίου έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, όπως το σκάνδαλο του σιδηροδρομικού έργου Πειραιάς – Τρεις Γέφυρες (τρίτο τμήμα του Προαστιακού σιδηροδρόμου), την υπόθεση της Interamerican, αλλά και τις διώξεις κατά μελών της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Επίσης ήταν η αρμόδια αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για θέματα ανηλίκων.
Κατάγεται από το Αίγιο και είναι πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το