Ελλάδα

«Θα είχε νόημα το Grexit» λέει ο επικρατέστερος για νέος ΥΠΕΞ της Φινλανδίας

Finns Party Chairman Timo Soini is seen during government negotiations at the parliament in Helsinki May 7, 2015. REUTERS/LEHTIKUVA/Antti Aimo-Koivisto ATTENTION EDITORS - NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. FINLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Θα είχε νόημα για την Ελλάδα το να βγει από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Τίμο Σοΐνι, επικεφαλής του Κόμματος των Φινλανδών και πιθανός νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Το Κόμμα των Φινλανδών ήρθε δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές και έχει συμπεριληφθεί στον σχεδιαζόμενο συνασπισμό με το Κόμμα Κέντρου και το φιλοευρωπαϊκό Εθνικό Κόμμα Συνασπισμού.

Σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, το MTV, ο Σοΐνι αρνήθηκε να σχολιάσει την υποθετική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Ωστόσο, άσκησε κριτική σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην κρίση της ευρωζώνης.

«Η κρίση δεν έχει αμβλυνθεί… και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε αυτοί που δεν μπορούν να επιβιώσουν θα φύγουν ή τότε θα λάβουμε μέτρα προς την κατεύθυνση της βαθύτερης ολοκλήρωσης, της κοινής ευθύνης για το χρέος και της ενιαίας φορολογίας».

Ερωτηθείς εάν ακόμα επιθυμεί να δει την Ελλάδα να εγκαταλείπει τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, δήλωσε: «Αυτό θα ήταν ίσως η πιο ξεκάθαρη επιλογή για όλους, ακόμη και για τους Έλληνες. Αλλά ας δούμε τι θα γίνει … και ποια είναι η έκβαση των συνομιλιών της κυβέρνησης. Σε ένα συνασπισμό, κανείς δεν υπαγορεύει τίποτα».

Στις προκαταρκτικές συνομιλίες και τα τρία κόμματα δήλωσαν ότι δεν θα απέκλειαν ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα από το ταμείο διάσωσης της ΕΕ στο πλαίσιο των σημερινών του δυνατοτήτων και κεφαλαιακής δομής. Οι συνομιλίες για το σχηματισμό συνασπισμού θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα και τη δομή του υπουργικού συμβουλίου έως το τέλος του Μαΐου.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το