Αθλητισμός

Θα επιδιώξει άνοδο χωρίς μπαράζ η Νίκη – Θα επικαλεστεί την προκήρυξη της ΕΠΟ 

Την απευθείας άνοδο χωρίς μπαράζ θα επιδιώξει η Νίκη. Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης θα επικαλεστεί την προκήρυξη της ΕΠΟ που προβλέπει την κάλυψη των κενών στη Φούτμπολ Λιγκ από τις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία.
Η αναδιάρθρωση πέρασε από τη Βουλή προχθές και πλέον στη Νίκη σκέφτονται τι μέλλει γενέσθαι. Ο Γιώργος Βασιλειάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ.
Οι «κυανόλευκοι» ανήκουν στη δεύτερη περίπτωση και αυτή τη στιγμή θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία και να πάρουν την άνοδο. Για να συμβεί αυτό, δύο τρόποι υπάρχουν: Ο ένας προβλέπει αγώνες ανάμεσα στους ηττημένους των μπαράζ της Γ’ Εθνικής σε Βορρά και Νότο, ενώ ο άλλος βασίζεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, όπου αναφέρεται ότι οι θέσεις θα αναπληρωθούν από τις ομάδες που έχουν υψηλότερη βαθμολογία.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα επιδιώξει να ισχύσει η δεύτερη περίπτωση, ώστε να μην εμπλακεί σε νέα ψυχοφθόρα διαδικασία. Η βολιώτικη ομάδα συγκέντρωσε 69 βαθμούς και είναι η καλύτερη από τις ηττημένες των υπόλοιπων μπαράζ της Γ’ Εθνικής, ενώ αν ισχύσει αυτό ευνοημένος θα βγει και ο Νέστος Χρυσούπολης που την ακολουθεί.
Οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν στο άρθρο 14 της προκήρυξης της ΕΠΟ, όπου αναφέρονται τα παρακάτω: «Σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρωθούν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που δεν προβιβάστηκαν, θα γίνει εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 16 του ΚΑΠ».
Στο εν λόγω άρθρο του ΚΑΠ υπογραμμίζεται ότι την άνοδο κερδίζουν οι ομάδες με καλύτερα βαθμολογικά δεδομένα, γεγονός που ευνοεί τη Νίκη για τον λόγο που προαναφέραμε.
Βέβαια ακόμη τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ Περικλή Λασκαράκη, καθώς οι ενώσεις είναι εκείνες που θα προτείνουν στην ΕΠΟ τον τρόπο με τον οποίο θα ανεβούν οι ομάδες, αλλά η ομοσπονδία θα πάρει την τελική απόφαση. Μάλιστα θα πρέπει να περιμένουμε να αποφασίσει η ΕΠΟ και για 14 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 ορίζοντας τις ημερομηνίες των μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Συγχαίρει Θεσπρωτό η Νίκη, αλλά καταγγέλλει την Αστυνομία
Τη διοίκηση του Θεσπρωτού για τη φιλοξενία που επιφύλαξε στην αποστολή της Νίκης ευχαρίστησε η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του βολιώτικου συλλόγου. Ταυτόχρονα συνεχάρη την ομάδα της Ηγουμενίτσας για την επικράτησή της στα μπαράζ και ευχαρίστησε τους φιλάθλους της Νίκης για τη συμπαράστασή τους. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 συγχαίρει την ομάδα του Θεσπρωτού για τη δίκαιη επικράτησή του στους δύο μεταξύ μας αγώνες και την κατάκτηση της ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ. Του ευχόμαστε καλή πορεία στις νέες του υποχρεώσεις. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Θεσπρωτού για τη άψογη φιλοξενία της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε να πούμε στους φιλάθλους μας που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τόσο στο Πανθεσσαλικό, όσο και στο εκτός έδρας παιχνίδι, στην Ηγουμενίτσα.
Συγχαρητήρια στους διαιτητές των δύο αγώνων μπαράζ κ.κ. Νεοφυτιάδη και Αγγελάκη καθώς και τους βοηθούς τους για τις άψογες διαιτησίες τους».
Ωστόσο η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου δεν άφησε ασχολίαστη την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσας, καθώς φέρθηκε με μεγάλη βαναυσότητα και χωρίς να υπάρχει λόγος στους εκδρομείς από τον Βόλο.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλει τον ποδοσφαιριστή του Θεσπρωτού, Δημήτρη Σουλιώτη, ο οποίος πέταξε ένα μπουκάλι στους οπαδούς της Νίκης μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος δυναμιτίζοντας το κλίμα στον αγώνα. Μάλιστα γι’ αυτή την ενέργεια ο διαιτητής Αγγελάκης απέβαλε τον αμυντικό του συγκροτήματος της Ηγουμενίτσας, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο των αναπληρωματικών.
Το κείμενο της ανακοίνωσης των «κυανολεύκων» επισημαίνει τα κάτωθι: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 σε αντίθεση με την άψογη φιλοξενία που δέχτηκε η αποστολή της ομάδας, καταγγέλλει την ωμή και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε το σύνολο των φιλάθλων μας από τις δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Επίσης καταγγέλλει τον ποδοσφαιριστή του Θεσπρωτού, Σουλιώτη, που η απαράδεκτη συμπεριφορά του εξόργισε τους πάντες και θεωρούμε ότι υπήρξε η αιτία των όσων θλιβερών συνέβησαν κατά των φιλάθλων μας. Η Δ.Ε. επιφυλάσσεται να απαντήσει με ένδικα μέσα για τα όσα απαράδεκτα έγιναν την Κυριακή κατά τη διάρκεια του αγώνα στις εξέδρες του γηπέδου του Θεσπρωτού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το