Τοπικά

Θα επαναλειτουργήσει η  κινητή μονάδα ΚΤΕΟ στις Σποράδες

Kopanas-Lazaridis

Τη δέσμευση ότι θα επαναλειτουργήσει στις Σποράδες η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ έλαβε σήμερα από το Γενικό Διευθυντή Οδικής Ασφάλειας Ιωάννη Λαζαρίδη ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Μεταφορών κι Επικοινωνιών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αργύρης Κοπάνας.

Η Μονάδα που είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια σε Σκιάθο και Σκόπελο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Σποράδων. Ο κ. Λαζαρίδης διαβεβαίωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία υπογραφής της απόφασης πιστοποίησης της μονάδας. Από την πλευρά του ο κ. Κοπάνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ αλλά και για την επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μαγνησία. «Δεν θα εφησυχάσουμε, βέβαια, έως ότου διενεργηθούν οι πρώτοι τεχνικοί έλεγχοι. Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Κ.Τ.Ε.Ο. αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την οδική ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος των νήσων μας, μιας και είναι γνωστό ότι στις «κλειστές γεωγραφικές περιοχές» ουσιαστικά τα περισσότερα οχήματα δεν προσκομίζονται από τους ιδιοκτήτες τους για έλεγχο.

Σημειώνεται ότι αποτελεί το μοναδικό κινητό Κ.Τ.Ε.Ο. που λειτούργησε οργανωμένα και συστηματικά στην Ελλάδα. Τις περιόδους που δεν θα λειτουργεί στις Σποράδες, θα διενεργεί εκτάκτους ελέγχους σε οχήματα στους οδικούς άξονες της Θεσσαλίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το