Τοπικά

Θα δικαστεί ξανά ο 47χρονος Αθηναίος για τον θάνατο του σκύλου του στον Αλμυρό

Έφεση επί της αθωωτικής απόφασης φέρεται να άσκησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου και ο 47χρονος Αθηναίος που αθωώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου  για τον θάνατο του σκύλου του στο ΣΕΑ Αλμυρού,  θα καθίσει ξανά στο εδώλιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος έφεση επί της αθωωτικής απόφασης με το σκεπτικό ότι οι τρεις δικαστές εκτίμησαν εσφαλμένα και προχώρησαν σε πλημμελή αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας για την περίπτωση του 47χρονου που είχε αθωωθεί λόγω έλλειψης δόλου.
Για την ίδια υπόθεση ο 47χρονος,που είναι άνεργος και διαμένει στην Αθήνα, θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας και κινδυνεύει, σε περίπτωση καταδίκης,  με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους με αναστολή και με επιβολή χρηματικής ποινής 10.000 ευρώ.

Yπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου, που άκουγε στο όνομα «Μπόμπι», είχε αφήσει μόνο το ζώο μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να το κρατήσουν στη ζωή. Το αυτοκίνητό του είχε ακινητοποιηθεί στο ΣΕΑ Αλμυρού, εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Στην απολογία του ο 47χρονος, ήταν συντετριμμένος για τον θάνατο του «Μπόμπι». Δήλωσε ότι τον αγαπούσε ο ίδιος και τα παιδιά του με τα οποία έκανε μαζί διακοπές στη Χαλκιδική. Ειδικότερα ο 47χρονος δήλωσε στο δικαστήριο πως παραθέριζε μαζί με τα ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 11 χρόνων στη Χαλκιδική και ξεκίνησαν αργά το απόγευμα για να επιστρέψουν στην Αθήνα καθώς έπρεπε να δώσει τα παιδιά στην πρώην σύζυγό του αλλά χάλασε το αυτοκίνητό του.
Επίσης ο 47χρονος είχε δηλώσει ότι δεν μπόρεσε να πάρει μαζί του τον σκύλο στο λεωφορείο  του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας καθώς δεν είχε ειδικό κλουβί.  Έτσι είχε αφήσει τον σκύλο στο αυτοκίνητο και είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο 10 εκατοστά ενώ του είχε βάλει και νερό σε πιατάκι.

Οι πυροσβέστες έσπασαν δύο παράθυρα για να απεγκλωβίσουν τον σκύλο που ανάσαινε με δυσκολία. Μάλιστα του πρόσφεραν να πιει νερό, αλλά το άτυχο ζώο, που βρισκόταν σε κακή κατάσταση, αρνήθηκε τόσο το νερό όσο και τα χάδια των πυροσβεστών. Μετά από λίγη ώρα κατέληξε. Ο 47χρονος επέστρεψε στον Αλμυρό την επόμενη ημέρα, αφού παρέδωσε τα 11χρονα παιδιά του στην πρώην σύζυγό του, αναζητώντας τον σκύλο και το αυτοκίνητό του.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 47χρονου επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον θάνατο του ζώου και πρέπει να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το