Τοπικά

Θα «δέσουν» Βόλο 37 κρουαζιερόπλοια το 2020 – Πρώτη άφιξη στις 8 Απριλίου

Μετά από χρόνια υποχώρησης, η κρουαζιέρα στον Βόλο θα παρουσιάσει φέτος αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Ενώ πέρσι προσέγγισαν στο λιμάνι του Βόλου 23 κρουαζιερόπλοια, φέτος θα «πιάσουν λιμάνι» 37 , προερχόμενα κυρίως από την Τουρκία, το Ηράκλειο, την Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη άφιξη θα είναι στις 8 Απριλίου. Τo 2019 στο λιμάνι του Βόλου έγιναν 23 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 23.000 επιβάτες και βρέθηκε στην 23η θέση των ελληνικών λιμανιών όσο αφορά την κρουαζιέρα.

Όλα δείχνουν πως υπάρχει μια αναστροφή του κλίματος, χωρίς ωστόσο να προσεγγίζονται τα μεγέθη του 2016 με τις αφίξεις 48 κρουαζιεροπλοίων.

Η μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώθηκε το 2017 όπου υπήρξαν  μόλις 9 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, από 48 το 2016  –μια υποχώρηση μεγαλύτερη του 80%, ενώ είναι και ιστορικά, από το 2000, ο χαμηλότερος αριθμός κρουαζιερόπλοιων που αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Βόλου.

Και φέτος θα συνεχιστεί από την Celestyal Cruises ένα  διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων για την πραγματοποίηση κρουαζιέρων στο Αιγαίο. Η κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων ονομάζεται «Εκλεκτό Αιγαίο» και εκτός από Βόλο θα  «πιάνει» το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τον Πειραιά, την Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε της Τουρκίας.

Η Celestyal Cruises, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων και την πραγματοποίηση κρουαζιέρων είχε το λιμάνι του Βόλου για το 2019 ως home port.

Κρουαζιερόπλοιο / φωτογραφία intimenews Χαλκιόπουλος Νίκος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το