Τοπικά

Θα απέχει από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο που καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει έκτακτα, χωρίς εισηγήσεις, με αρκετά κενά και παραλείψεις καθώς και το χρονικό περιθώριο που δίνεται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να μελετήσουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής . Σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την αποδοχή της τροποποίησης της ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται οι όροι, προϋποθέσεις και η διαδικασία παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών. Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση «παρωδία» και δηλώνει ότι θα απέχει.

«Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση την ΚΥΑ και τις τροποποιήσεις της που παραδίδουν λίμνες, ποτάμια, ακτές, συνολικά το περιβάλλον στις ορέξεις του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου.

Για την εκμετάλλευση των παραλιών, τα ζητήματα ομορότητας η δημοτική αρχή έχει δείξει χαρακτηριστική καθυστέρηση καθώς μόλις πριν μερικές μέρες ζήτησε τη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας, εκθέτοντας έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο για ακόμη μία φορά σε λήψη απόφασης χωρίς καμία γνωμοδότηση.

Καλέσαμε για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας, αλλά η δημοτική αρχή, αντί εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και με το νησί να “βράζει” από τα κρούσματα, να κινηθεί για τη θωράκιση του νησιού υγειονομικά, ακολουθεί κατά πόδας το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ συναντιέται με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αγνοώντας πλήρως την ανησυχία των κατοίκων για τη δημόσια υγεία αλλά και την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το