Ελλάδα

Θα ανατίναζαν τον «Γοργοπόταμο» την Κυριακή

λουτράκι

Για την Κυριακή 4 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να εκτελεστεί το σχέδιο «Γοργοπόταμος» του Χριστόδουλου Ξηρού, δηλαδή το τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το μισθωτήριο συμβόλαιο για το σπίτι-γιάφκα στην Περαχώρα του Λουτρακίου, το οποίο είχε νοικιάσει τον περασμένο Οκτώβριο με πλαστή ταυτότητα η 22χρονη Αγγελική – συνεργός του Ξηρού που αναζητείται – έληγε την περασμένη Πέμπτη.

Αντίστοιχα, στα σχέδια που παρουσίασε χθες η Ελληνική Αστυνομία για την «Επιχείρηση Γοργοπόταμος» του Χριστόδουλου Ξηρού, τα οποία βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου, υπάρχει αναφορά για την Κυριακή, ως ημέρα εκτέλεσης της τρομοκρατικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι στη μονοκατοικία που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Ηραίου, στο Λουτράκι βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα τύπου βαν και τζιπ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας μεγάλη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, τουλάχιστον 20 τάπερ με εκρηκτική ύλη, μικρά μπουκάλια με άγνωστο υλικό και καλώδια. Στο σπίτι της Αναβύσσου βρέθηκαν 10 σακιά με άμμο και τσιμέντο.

Ολα τα ευρήματα δείχνουν ότι η ομάδα των τρομοκρατών σχεδίαζε βομβιστική επίθεση για να γρκεμίσουν τον εξωτερικό μαντρότοιχο των φυλακών Κορυδαλλού, αφού προηγουμένως εξουδετέρωναν τους εξωτερικούς φρουρούς με τα καλάσνικοφ.

λουτράκι3

Το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαιώνουν με κείμενό τους στο διαδίκτυο, τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Παραδέχονται ότι στόχος όλων των φυλακισμένων τρομοκρατών είναι η απόδραση και προσθέτουν ότι «η Λερναία Υδρα δεν πρόκειται να σταματήσει, θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το