Αθλητισμός

Θ. Βλάχος: Μάλλον δεν θα είμαι στην Εθνική

Την εκτίμησή του ότι μάλλον δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του από την ΚΟΕ για την Εθνική πόλο εξέφρασε ο Θοδωρής Βλάχος. Ωστόσο πρόσθεσε ότι αν ρίξουν οι δύο πλευρές τα «θέλω» τους, θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Ο Βολιώτης προπονητής μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα εξής θέματα:

Για το αν μεγάλο στοίχημα για φέτος είναι η ευρωπαϊκή διάκριση αφού ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην Ελλάδα: «Ναι, η ομάδα φέτος στήθηκε για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν είναι εύκολο να συμβεί, αλλά αν δεν θέσεις στόχους δεν θα το καταφέρεις ποτέ. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Κάναμε κινήσεις στοχευμένες, με επιστροφές Ελλήνων παικτών και σπουδαίων ξένων. Ελπίζουμε να είναι όλα καλά έως το τέλος, να είμαστε υγιείς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι στην κορυφή της Ευρώπης». 

Για την αντιμετώπιση του κόσμου μετά το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς: «Ό,τι πιο σπουδαίο έχουμε εισπράξει μετά την επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η αγάπη του κόσμου. Νομίζω ότι μερικές φορές είναι συγκινητικές και κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό που πετύχαμε. Αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης είναι αυτό που μας δίνει να καταλάβουμε ότι πετύχαμε κάτι σπουδαίο». 

Για το αν αυτή η μεγάλη επιτυχία μπορεί να αξιοποιηθεί για το μέλλον της Εθνικής: «Φυσικά μπορεί. Υπάρχει θέληση και βούληση. Οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε και να συνεχίσουμε εμείς να είμαστε πιο επαγγελματίες και να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πάνω μας και η Πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι μαζί αυτή τη συγκυρία και το πόλο να αποκτήσει τουλάχιστον στο επίπεδο των υποδομών τα στοιχειώδη για να μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω».

Για το αν θα παραμείνει στην Εθνική και τα πολλά μηνύματα συμπαράστασης που δέχεται: «Είναι κάτι που το ζω από την ημέρα του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων και μετά. Απλοί φίλαθλοι μού εκφράζουν με κάθε τρόπο την επιθυμία τους να μείνω στην Εθνική ομάδα. Άνθρωποι που δεν ξέρω αν έχουν δει ποτέ στη ζωή του πόλο. Το θέμα με το συμβόλαιό μου έχει μείνει ανοικτό. Όπως φαίνεται, δεν θα είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα, εκτός κι αλλάξει κάτι και υπάρξει η θέληση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να παραμείνω στην Εθνική ομάδα, όμως δεν μπορούσα να αφήσω φέτος την προσπάθεια του Ολυμπιακού που έγινε με προτροπή και επιλογές δικές μου. Δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την προσπάθεια στη μέση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, γιατί η Εθνική είναι ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι στην καριέρα μου και θα ήθελα να συνεχίσω να το ζω». 

Για το αν αισθάνεται στεναχώρια για το θέμα της Εθνικής: «Μερικά πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένεις. Σε αυτό το θέμα πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές έχουμε τα δίκια μας. Κι εγώ και η ομοσπονδία είχαμε κάποια «θέλω» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω ότι και οι δύο μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να συνεχίσει η Εθνική ομάδα όπως έφτασε μέχρι το Τόκιο. Θα δούμε, είναι κάτι που αυτή την στιγμή δεν ξέρω παραπάνω». 

Για το νέο κολυμβητήριο που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός: «Είναι η μεγαλύτερη χαρά που πήρα τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη μέρα η ανακοίνωση της κατασκευής του κολυμβητηρίου. Είναι ένα έργο που θα ανεβάσει κι άλλο επίπεδο τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Μακάρι πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί και να απολαύσουμε αυτό το έργο, από όποιο πόστο και να είμαι, γιατί εκτός από προπονητής είμαι και φίλαθλος του Ολυμπιακού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το