Τοπικά

Θ. Τζούμας: Υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα στον πολίτη – Δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς συνεργασίες και βοήθεια

Από το βράδυ του Σαββάτου 4 Απριλίου 2020, έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη Σκιάθο. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα, και τους Αντιδημάρχους Γιάννη Γιαννίτση και Γιάννη Τσανάκα, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Ταμπάκη. Η επιχείρηση αντιμετώπισης της καταστροφής λειτούργησε με προτεραιότητα στις κατοικίες και στις επιχειρήσεις που είχαν πλημμυρίσει, συνεχίστηκε μέχρι στις 3:30, με την πολύτιμη συμμετοχή και υποστήριξη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ μέχρι αργά το βράδυ ο Δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων η οποία διέθεσε μηχάνημα για τον καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου και των ρεμάτων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, και ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνέχιζαν προκαλώντας κατολισθήσεις, και πτώσεις δέντρων, ο Δήμαρχος Σκιάθου επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ζήτησε εγγράφως να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αντίστοιχα επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Με τον Δήμαρχο επικοινώνησαν οι βουλευτές Μαγνησίας Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας οι οποίοι και ενίσχυσαν με ενέργειες τους την πρόταση του Δημάρχου προς τον Γενικό Γραμματέα. Με τον Δήμαρχο επικοινώνησε και ο Βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος ο οποίος ενήργησε για να εγκριθεί έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο Δήμαρχο. Για την πρόθεση του να συνδράμει τον Δήμο Σκιάθου με οχήματα δήλωσε στο Δήμαρχο Σκιάθου ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Τέλος με τον Δήμαρχο επικοινώνησε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος για να δηλώσει τη διάθεση σου για βοήθεια.

“Υποχρέωσή μας είναι να είμαστε δίπλα στον πολίτη, και να αντιμετωπίζουμε με κάθε δύναμη οποία απειλή, δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς την συνεργασία και την βοήθεια, μηδενός εξαιρουμένου ξεκινώντας από τον Υπουργό Εσωτερικών μέχρι τον εργαζόμενο του Δήμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Βουλευτές Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια, τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Βόρειων Σποράδων Σάκη Ζλατούδη. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φώτη Κατσάνο, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νίκο Καρούμπαλη, τον Προϊσταμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλη Ταμπάκη, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Γιάννη Σαρρή, την Δημοτική Αστυνομία, όπως και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητα και την ΔΕΥΑΣ.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το