ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τζόγος» ενόψει εκλογών

Παραπολιτικά

Η μαγεία της άγνωστης Κρήτης

Θ Plus

Τοπικά

Θ. Σταυριδόπουλος: «Ο Θ. Λιάγκος του ΤΑΙΠΕΔ ήθελε να παραχωρήσει το λιμάνι του Βόλου μπιτ-παρά… Ανησυχώ για το μέλλον του»

Με σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμένος Βόλου, που λειτούργησε σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, Θανάση Λιάγκου, αποχώρησε από τη διοίκηση ο κ. Σταυριδόπουλος μετά την αποπομπή του. Ο ίδιος κατήγγειλε πως υπήρχε σύμπραξη του εκπρόσωπου του ΤΑΙΠΕΔ με τον εκπρόσωπο των Λιμενεργατών κ. Κρητικό, που ανέλαβε ρόλο «μεσάζοντα» με εταιρεία της Θεσσαλονίκης για ανάληψη όλου του μεταφορικού έργου που εκτελείται στο λιμάνι, με παροπλισμό των υπαλλήλων. Μάλιστα η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε στον ΟΛΒ με προσχέδιο σύμβασης! Συμφωνία με τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ σε όλα τα θέματα υπήρχε, όπως δήλωσε, και με τον Τέλη Μπασδάνη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο κ. Σταυριδόπουλος δήλωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ είναι το «απόλυτο βάρος στα πόδια της Κυβέρνησης» και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του λιμανιού, καθώς ο κ. Λιάγκος είχε σχεδιασμό -σε συνεργασία το ΤΑΙΠΕΔ -για πώληση ολοκληρωτική σε χαμηλό τίμημα, ενώ τόνισε πως δεν είναι τυχαία η αποπομπή μια εβδομάδα πριν το σχέδιο υποπαραχωρήσεων που η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα το αναλάβει το Δημόσιο, δηλαδή οι Οργανισμοί Λιμένος, όπως ο ίδιος απαιτούσε ή το ΤΑΙΠΕΔ.

Αποκάλυψε ένα απόλυτο παρασκήνιο με προτροπή- απαίτηση του κ. Λιάγκου να τα «βρει» ο Οργανισμός με την ΑΓΕΤ που δεν πλήρωνε ενοίκιο για τη χρήση των εγκαταστάσεων, γεγονός που αν γινόταν αποδεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχανε ο ΟΛΒ 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ουσιαστικά δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ και υπάρχουν φόβοι ότι θα καρατομήσει και άλλους προέδρους σε λιμάνια που αντιδρούν με τα σχέδια του για υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων μπιτ-παρά.

Δήλωσε πως όλα όσα διαρρέονται για άρνησή του να δεχτεί οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο ενόψει υποπαραχωρήσεων είναι απόλυτα ψευδή και παρουσίασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η πρόταση γινόταν δεκτή με τις προϋποθέσεις του Νόμου και όχι με τις προϋποθέσεις Λιάγκου, ο οποίος από την χρηματιστηριακή εταιρεία που διατηρούσε ανέλαβε εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ επί Κυβέρνησης Σαμαρά με απόφαση του ισχυρού της ΝΔ κ. Βαρθολομαίου.

Μάλιστα ανέφερε πως όταν τον κάλεσε ο ελεγκτής που όρισε το ΤΑΙΠΕΔ για να συνεννοηθούν για τα έγγραφα που θα ανταλλάξουν και τον τρόπο πληρωμής του, εκείνος δεν έκλεισε το τηλέφωνο με αποτέλεσμα ο κ. Σταυριδόπουλος να τον ακούει να καλεί τρίτο πρόσωπο από άλλη γραμμή και να αναφέρει πως σύμφωνα με «όσα προβλέπει ο Νόμος για τον έλεγχο και ζητά ο πρόεδρος του ΟΛΒ, δεν θα βγει αυτό που θέλουμε και εγώ έχω εντολή να τελειώνουμε με τους Συριζαίους».

Στη συνέντευξη Σταυριδόπουλου ήταν παρόντες όλοι οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το