Κατηγορίες: Τοπικά

Θ. Μπακαλιάνος, πρόεδρος στις «Άσπρες Πεταλούδες»: Χρειαζόμαστε από κουβαρίστρα μέχρι και κλωστή “Θ”

«Έχουμε ανάγκη από οτιδήποτε, από κουβαρίστρα μέχρι και μια κλωστή» τονίζει ο πρόεδρος στις «Άσπρες Πεταλούδες» κ. Θανάσης Μπακαλιάνος υπογραμμίζοντας τον καθημερινό αγώνα που γίνεται, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πολύπλευρη φροντίδα και στήριξη στα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν εκεί.
Ο κ. Μπακαλιάνος βρίσκεται στο τιμόνι του Ιδρύματος εκτελώντας χρέη προέδρου εδώ και 30 χρόνια.
Ο ίδιος τόνισε πως το Ίδρυμα συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια ζωής. Σήμερα φιλοξενούνται 47 άτομα με μέσο όρος ηλικίας τα 45-46 χρόνια. Ενδεικτικά το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο είναι 64 ετών. Πάνω από την ηλικία των 60 ετών είναι τέσσερα άτομα.
«Το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα αυτής της ηλικίας, δείχνει την καλή τους διαβίωση στο Ίδρυμα και τη φροντίδα που τους παρέχεται» σημείωσε ο κ. Μπακαλιάνος και πρόσθεσε πως το κτίριο στέγασης των Άσπρων Πεταλούδων περιλαμβάνει 1600 τετραγωνικά μέτρα.
Αναφορικά με την οικονομική βιωσιμότητα του Ιδρύματος επισήμανε πως «οι «Άσπρες Πεταλούδες δεν επιχορηγούνται από το Κράτος και λειτουργούν από τα δικά τους έσοδα, όπως τις δωρεές. Μέχρι στιγμής δεν βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση, ούτε μειώσαμε τις αποδοχές του προσωπικού. Τα ετήσια έξοδα του ιδρύματος ανέρχονται στις 750.000 ευρώ και ευτυχώς καλύπτονται από τα έσοδα. Κάναμε νοικοκυρεμένη δουλειά. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε την καθημερινή στήριξη της κοινωνίας. Σιγά-σιγά το απόθεμα που είχαμε δημιουργήσει, μειώνεται και φτάνει στο όριό του. Το Ίδρυμα που φιλοξενεί τόσα άτομα, είναι σαν το σπίτι, χρειάζεται από την κουβαρίστρα μέχρι και μια κλωστή. Είμαστε σαν μια πολύτεκνη οικογένεια».
Η ενίσχυση του Ιδρύματος με γάλατα είναι πολύ σημαντική για τους φιλοξενούμενους. Ήδη φέτος η ΕΒΟΛ θα διαθέτει για ένα μήνα γάλατα στο ίδρυμα και είναι μια πολύ μεγάλη «ανάσα». Παράλληλα σχολεία της πόλης συγκεντρώνουν φιάλες γάλακτος και τις προσφέρουν ενόψει των Χριστουγέννων.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπακαλιάνος, πέρυσι από τα σχολεία δωρίθηκαν 2500 φιάλες γάλατα και μπορέσαμε και βγάλαμε όλη τη χρονιά. Αλλά και φέτος άρχισαν να μας δίνουν γάλατα. Η κοινωνία μας στηρίζει και στη γιορτή που είχαμε πριν μερικές ημέρες, συγκινηθήκαμε από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου.
Εδώ και τρία χρόνια η Μητρόπολη Δημητριάδος διαθέτει καθημερινά 50 και πλέον δωρεάν μερίδες φαγητού στα άτομα του Ιδρύματος.
Στο Ίδρυμα εργάζονται 25 άτομα που καλύπτουν όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες, όπως νοσηλευτές, φροντιστές, διοικητικό προσωπικό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέο πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη – Τι σημαίνει για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την οικονομία της Τουρκίας

Μόλις αυτή την εβδομάδα δόθηκε η άδεια από την Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή της Τουρκίας για…

16 Δεκεμβρίου 2023

Επεισοδιακή σύλληψη δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να κλέψουν αλκοολούχα ποτά από σούπερ μάρκετ

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η απόπειρα ληστείας ενός ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι του Σαββάτου…

16 Δεκεμβρίου 2023

Θλίψη για τον θάνατου του Τζίμη Καραουλάκη

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος ΤΖΙΜΗ Καραουλάκης που διατηρούσε το…

16 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Πού εστιάζουν οι αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής επίθεσης…

16 Δεκεμβρίου 2023

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα: Στο 1,5 μέτρο το χιόνι στο Νυμφαίο Φλώρινας – Η πορεία της κακοκαιρίας

Επελαύνει η κακοκαιρία με τις βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις να πλήττουν πολλές περιοχές. Μάλιστα, στη Βόρεια…

16 Δεκεμβρίου 2023

Πένθος για την πρόεδρο της Super League 1 – Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της Κάτιας Κοξένογλου

Έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ώρες ο Αναστάσιος Κοξένογλου, πατέρας της Κάτιας Κοξένογλου.…

16 Δεκεμβρίου 2023