Κόσμος

Τεξανός υδραυλικός μηνύει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων επειδή το φορτηγάκι του κατέληξε στον ISIS

ydravlikos.14.12.708

Το μόνο που ήθελε ο Μαρκ Ομπερχόλζερ ήταν να αποκτήσει ένα καλύτερο αυτοκίνητο. Κατέληξε όμως να μπει σε μπελάδες και να τον συνδέουν με το Ισλαμικό Κράτος.

Τώρα, ο Τεξανός ιδιοκτήτης εταιρείας υδραυλικών μηνύει μία αντιπροσωπεία της Ford ζητώντας πάνω από 1 εκατ· δολάρια για οικονομικές απώλειες και ζημιά στη φήμη της εταιρείας, επειδή ένα φορτηγάκι που κάποτε του ανήκε κατέληξε στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Το πρόβλημα; Το όχημα έχει ακόμη επάνω του την επωνυμία της εταιρείας. Οταν μία φωτογραφία με το φορτηγάκι εγινε viral, η εταιρεία άρχισε να δέχεται χιλιάδες τηλεφωνήματα. Και όχι για καλό.

«Μέχρι το τέλος της ημέρας, το τηλέφωνο του γραφείου, το επαγγελματικό κινητό του και το προσωπικού του είχαν δεχθεί πάνω από 1.000 κλήσεις, από όλη τη χώρα», αναφέρει ο δικηγόρος του Ομπερχόλζερ στη μήνυση που κατέθεσε στις 9 Δεκεμβρίου. «Τα τηλεφωνήματα αυτά περιελάμβαναν αμέτρητες απειλές για βία, φθορά περιουσίας, τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο», σημειώνεται ακόμη.

Αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αν η αντιπροσωπεία είχε αφαιρέσει την επωνυμία της εταιρείας του από το όχημα, πριν το ξαναπουλήσει, λέει ο υδραυλικός

Το ζήτημα των δυτικών αυτοκινήτων που καταλήγουν στη Μέση Ανατολή, στα χέρια τζιχαντιστών έχει αποτελέσει ζήτημα συζήτησης. Για παράδειγμα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ρώτησε την Toyota πόσα οχήματά της έχουν βρεθεί σε χέρια τζιχαντιστών, σύμφωνα με το CNN, καθώς φαίνεται ότι τα προτιμούν. Δεν είναι τα μοναδικά όμως, αφού οχήματα και άλλων εταιρειών εντοπίζονται στο πεδίο της μάχης στη Συρία, ανάμεσά τους και της Ford.

Το πώς το φορτηγάκι του Ομπερζόλζερ κατέληξε στη Συρία παραμένει ένα μυστήριο. Τον Οκτώβριο του 2013 εκείνος το έδωσε σε αντιπροσωπεία της Ford στο Χιούστον, από όπου πήρε ένα καινούριο. Οταν άρχισε να ξεκολλάει την επωνυμία της εταιρείας του από την πόρτα του οδηγού, τον σταμάτησε ένα υπάλληλος λέγοντάς του ότι έτσι μπορεί να κατέστρεφε την μπογιά. Τον διαβεβαίωσε ότι αυτό θα το κάνει η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο υδραυλικός, κάτι που όμως δεν έγινε όπως φαίνεται.

Το φορτηγάκι πουλήθηκε σε δημοπρασία το Νοέμβριο του 2013. Ενα μήνα αργότερα, εστάλη από το Χιούστον στην Μερσίνη, στην Τουρκία. Ομως, έπειτα από ένα χρόνο το όχημα απεικονιζόταν σε φωτογραφία ανταποκριτή της Long War Journal. Σε αυτό βρίσκονταν τζιχαντιστές που πυροβολούσαν, ενώ στην πόρτα του οδηγού ήταν η επωνυμία της εταιρείας του Τεξανού.

Ακολούθησαν φρενήρη τηλεφωνήματα. Σε κάποια από αυτά, απειλούσαν τον Ομπερχόλζερ, την οικογένεια και τους υπαλλήλους του. Αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά την εταιρεία και να φύγει από την πόλη, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομικές απώλειες. Επίσης, τον «επισκέφθηκε» το FBI. Ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά από τη δημοσίευση της φωτογραφίας, δέχεται τηλεφωνήματα. Και πλέον κυκλοφορεί με όπλο για την προστασία του.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το