Τοπικά

Τετράποδοι αστυνομικοί στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου – Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ΟΠΚΕ, τη ΔΙΑΣ και την Τροχαία

Στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται το 8ο Γυμνάσιο και το 8ο ΓΕΛ Βόλου βρέθηκαν σήμερα αστυνομικοί από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για το έργο τους.  Παράλληλα αστυνομικοί έκαναν διαλέξεις στα παιδιά για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, για την οδική ασφάλεια και για την αποφυγή χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Τροχαίας, της Ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών. Μάλιστα στο προαύλιο του σχολείου έγινε επίδειξη από δύο αστυνομικούς σκύλους.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας διαθέτει τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εκ των οποίων οι τρεις εξειδικεύονται στην ανίχνευση εκρηκτικών ουσιών και ο τέταρτος σκύλος έχει διπλή ειδικότητα,  περιπολία-ανίχνευση ναρκωτικών.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αστυνομική δύναμη, ενημερώθηκαν για τις αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας και ενθουσιάστηκαν από τον αστυνομικό σκύλο Bόλφ που έπαιζε με το μπαλάκι του όταν έβρισκε αυτά που του είχε κρύψει ο αστυνομικός-εκπαιδευτής του.

       

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το