Τοπικά

Τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), προκηρύσσει για την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από τις 8:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλα τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ( Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα), στις 10:30 το πρωί.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει εκφράσει την αντίθεση της στο Νομοσχέδιο και έχει ζητήσει την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων, καθώς, πέραν των άλλων, η κυβέρνηση εκχωρεί αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού σε ιδιώτες (Τεχνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δόμησης) άμεσα ή έμμεσα, απαξιώνει συντονισμένα και με σχέδιο τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εργαζομένων και την θεσμική εκπροσώπησή τους, εισάγει πρωτοφανής προβλέψεις στις κρίσεις Προϊσταμένων οργανικών μονάδων με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της Διοικητικής Ιεραρχίας ενώ αυξάνει σε επτά τα χρόνια για μετάταξη, απόσπαση ή άλλη μετακίνηση των υπαλλήλων των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών που διορίστηκαν ή προσλήφθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2019, όπως και των υπαλλήλων της προκήρυξης 3Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το