Τοπικά

Τέθηκε σε λειτουργία η νέα σύγχρονη μονάδα παραγωγής της ΕΒΟΛ

Τη νέα μονάδα παραγωγής της ΕΒΟΛ, η οποία τέθηκε και επισήμως από σήμερα σε λειτουργία, όπως και τα νέα προϊόντα που θα διατεθούν στην αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικήτας Πρίντζος. Παράλληλα,  παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που αποδεικνύουν οτι πρόκειται για μια εύρωστη συνεταιριστική επιχείρηση, και ανακοίνωσε τις τιμές που θα προσφέρει η εταιρεία τη νέα χρονιά σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το νέο εργοστάσιο που κατασκευάστηκε μέ ίδιους πόρους και μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», κόστισε 6,5 εκ. ευρώ και έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 100 τόνους γάλα ανά οκτάωρο. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλίζεται σταδιακά με μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ όταν θα έχουν ολοκληρωθεί ολες οι παρεμβάσεις, θα έχει τη δυνατότητα, μέσα από ένα υπερσύγχρονο δίκτυο υπολογιστών, να λειτουργεί αυτόματα με την επίβλεψη μόνο ενός ατόμου. Πλέον, με το νέο εργοστάσιο θα απελευθερωθούν χώροι στο παλιό, όπου θα αναπτυχθούν οι γραμμές για την παραγωγή νέων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το στραγγιστό γιαούρτι, το ριζόγαλο, κρέμα κ.α.

Η εταιρεία παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και στο τέλος του 2014 εκτιμάται ότι θα έχει αύξηση τζίρου της τάξης του 8%, ενώ παρόμοιο ποσοστό αύξησης αναμένεται και στον όγκο των πωλήσεων. Το δίκτυο διανομής, μετά και την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική, τα προϊόντα της ΕΒΟΛ βρίσκονται πλέον στα ράφια και των 110 καταστημάτων του Σκλαβενίτη, ενώ στη Β. Ελλάδα στα 350 υποκαταστήματα της Carrefour και από την άλλη εβδομάδα και του Βασιλόπουλου. “Τα κέρδη μας βέβαια κατευθύνονται στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους-μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή προσφορά υπηρεσιών” επισήμανε ο κ. Πρίντζος.

Στο πλαίσιο του θεσμού της συμβολαιακής γεωργίας, η ΕΒΟΛ προανήγγειλε τις τιμές που θα δώσει σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. Όπως είπε ο κ. Πρίντζος, ήδη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για συμβόλαια είναι μεγάλο και εκτιμάται ότι, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου που λήγει η ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων, θα ανέλθουν σε μερικές εκατοντάδες. Συγκεκριμένα, η Ένωση θα πληρώσει 18 λεπτά το κιλό το κριθάρι και το καλαμπόκι στο γεωργό, ενώ ο κτηνοτρόφος θα το πάρει έναντι 21 λεπτών.

Επιπλέον, ο κ. Πρίντζος διευκρίνισε ότι η ΕΒΟΛ λαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα από τους παραγωγούς για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα δοθεί ποσοστό έκπτωσης 50% επί της ισχύουσας τιμής σε όσους δηλώνουν μέχρι 20 στρέμματα, 30% έως 70 στρέμματα, 20% έως 100 στρέμματα και 10% έκπτωση για όσους δηλώσουν πάνω από 100 στρέμματα.

Σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους, το 2015 η Ένωση θα αγοράζει το αγελαδινό γάλα έναντι 45 λεπτών, όταν πανελλαδικά η τιμή δεν ξεπερνά τα 42 λεπτά το κιλό, το πρόβειο γάλα έναντι 1,02 λεπτών, το βιολογικό πρόβειο 1,23, το γίδινο 0,61 και το βιολογικό γίδινο γάλα 0,80 λεπτά, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που υπάρχει έλλειψη. Ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι αποτελεί πλέον πάγια πρακτική της ΕΒΟΛ να πληρώνει τους παραγωγούς ένα μήνα μετά την παράδοση των προϊόντων τους.

Ο κ. Πρίντζος τόνισε, τέλος, ότι το τελευταίο διάστημα πλήττεται το κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησης, παρότι η εταιρεία προμηθεύει με γάλα πολλά ιδρύματα και οργανισμούς, αλλά και την εκκλησία, ενώ με απόφαση του Δ.Σ. πρόκειται να αγοραστεί ένα αυτοκίνητο το οποίο θα δωρηθεί στην Διεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για την ενίσχυση του έργου της, που είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το