Τοπικά

Τέταρτο κοντέινερ για στέγαση μαθητών στο 3ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας

Και τέταρτο κοντέινερ θα τοποθετηθεί σε λίγες ημέρες στον αύλειο χώρο των 3ου και 9ου Δημοτικών Νέας Ιωνίας, καθώς λόγω της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας και της συνεχόμενης αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, η λύση των λυόμενων είναι επιβεβλημένη.
Άλλωστε ήδη ένα τμήμα του 3ου Δημοτικού στεγάζεται στο Γυμναστήριο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και περιμένει να πάει σε έναν χώρο πιο κατάλληλο.
Στον αύλειο χώρο των 3ου και 9ου Δημοτικών Νέας Ιωνίας είναι ήδη τοποθετημένα τρία κοντέινερ, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των μαθητών.
Τα δύο κοντέινερ εξυπηρετούν ανάγκες του 3ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας και εκεί στεγάζονται κάθε χρόνο τα δύο τμήματα της Β’ Τάξης, ενώ το νέο κοντέινερ που θα τοποθετηθεί εντός μερικών εβδομάδων θα στεγαστεί το ένα από τα τρία τμήματα της Ε’ Τάξης. Το άλλο κοντέινερ χρησιμοποιείται για τις ανάγκες τμήματος του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας.
Η τοποθέτηση και νέου κοντέινερ στον αύλειο χώρο ήταν αναγκαία, γιατί το μαθητικό δυναμικό του σχολείου αυξήθηκε και φέτος, ενώ χώροι διδασκαλίας δεν υπάρχουν. Μάλιστα από τις 11 Σεπτεμβρίου ένα τμήμα του σχολείου στεγάζεται προσωρινά σε έναν χώρο του Γυμναστηρίου. Και όσο ο καιρός ήταν καλός τα παιδιά έκαναν γυμναστική στον αύλειο χώρο, τώρα όμως που βρέχει, οι μαθητές αναγκαστικά μπαίνουν στο γυμναστήριο για το μάθημα της φυσικής αγωγής και λίγα μέτρα πιο πέρα γίνεται μάθημα.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Μουράτογλου τόνισε πως χθες υπήρξε επικοινωνία από τον Δήμο που τονίστηκε ότι θα μετέβαινε στο σχολείο συνεργείο για να μετρήσει τη βάση και στη συνέχεια να τοποθετηθεί το κοντέινερ. Εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα. Είναι ανάγκη να μπει και τέταρτο κοντέινερ στον αύλειο χώρο, γιατί το μαθητικό δυναμικό στα δύο συστεγαζόμενα σχολεία αυξάνεται και πλέον ξεπερνά τα 400 άτομα.
Μάλιστα ο κ. Μουράτογλου ανέφερε πως η εμπειρία έχει δείξει ότι τα κοντέινερ είναι ασφαλή, έχουν ζέστη τον χειμώνα και μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 20 μαθητές.
Το 3ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας είναι δωδεκαθέσιο, αλλά από φέτος λειτουργεί 13θέσιο με 270 και πλέον μαθητές.
Η τοποθέτηση κοντέινερ στον αύλειο χώρο άρχισε πριν περίπου επτά χρόνια.
Μια σημαντική παρέμβαση που θα έλυνε το στεγαστικό ζήτημα είναι η ανέγερση νέου διδακτηρίου για το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Το θέμα συζητιέται εδώ και χρόνια, ήδη έχει εντοπιστεί ένα οικόπεδο, στην προέκταση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, αλλά προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το