Θ Plus, Υγεία

Τέταρτη δόση εμβολίου: Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται – Τι λέει ο Παρασκευής

Σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους άνω των 70 ετών και λιγότερο για αυτά ηλικίας 60-69 συστήνεται ο εμβολιασμός με την αναμνηστική τέταρτη δόση για τον κορονοϊό. Αυτό επανέλαβε, βάσει και της σχετικής σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τέταρτη δόση εμβολίου: Τι είπε ο Παρασκευής

Εξήγησε ακόμα πως η σύσταση αφορά σε «λόγο ενίσχυσης της προστασίας έναντι της μόλυνσης σε προσωπικό επίπεδο». «Αν κάποιος πρόκειται για ταξιδέψει, αν κάποιος έχει άτομο στο περιβάλλον του που ανήκει σε κάποια ευπαθή ομάδα, αν κάποιος για λόγους επαγγελματικούς θέλει να αυξήσει την προστασία του έναντι της μόλυνσης, είναι λόγος για να προχωρήσει στον εμβολιασμό» είπε στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερώτημα για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού με αναμνηστική τέταρτη δόση και για τους άνω των 30 ετών, επισήμανε: «Γνωριζουμε ότι τα αντισώματα μειώνονται περίπου τρεις μήνες μετά την χορήγηση του εμβολίου και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η σύσταση σε ότι αφορά αυτές τις ηλικιακές ομάδες».

Σε σχέση με την πιθανή έλευση, το φθινόπωρο του νέου επικαιροποιημένου εμβολίου, και άρα στο αν είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση, αυτή την περίοδο, σημείωσε: «Σαφώς και το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε θα είναι διαθέσιμο σε πολύ μεγάλη κλίμακα, αλλά θα πλεονεκτεί σίγουρα έναντι μιας προηγούμενης έκδοσης του εμβολίου»

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το