Κόσμος

Τετ α τετ Ομπάμα-Πούτιν στη σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού

U

Κατ’ ιδίαν συνομιλίες για την Ουκρανία, το Ιράν και τη Συρία είχαν σήμερα στο Πεκίνο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
“Σε τρεις διαφορετικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, για περίπου 15 με 20 λεπτά συνολικά, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Πούτιν”, δήλωσε η Μπερναντέτ Μίχαν, εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) “αφορούσαν το Ιράν, τη Συρία και την Ουκρανία”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, την ώρα που στρατιωτικές ασκήσεις εγείρουν φόβους για μια επανάληψη του πολέμου στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.
Σε ενημέρωση του Τύπου στο Πεκίνο σήμερα το πρωί ο Μπεν Ροντς, σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να “είναι βαθύτατα ενοχλημένες από τις ενέργειες της Ρωσίας”.
“Υπάρχει ο οδικός χάρτης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ και πρέπει να τηρείται”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι αν ο Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πούτιν, θα ήθελε να τονίσει “την ανάγκη της επιστροφής στην παρούσα συμφωνία”.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το