Τοπικά

Τεστ σε υπαλλήλους του Δήμου Βόλου μετά τα δύο κρούσματα

Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι μετά και τον εντοπισμό δεύτερου κρούσματος μόλυνσης από covid-19 σε δημοτική υπάλληλο, με απόφαση του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου αύριο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, από τις 7 το πρωί ειδικά υγειονομικά συνεργεία θα διενεργήσουν τεστ στους υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται στο κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου και στο κτήριο Σπίρερ.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ με την οποία ζητούσε να προβεί τώρα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των υπαλλήλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, στη λήψη όλων των μέτρων και στην εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων για τη διαχείριση του «κρούσματος» σε περιβάλλον εργασιακού χώρου, ο Δήμος Βόλου αναφέρει:

“Αν δεν επρόκειτο για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη Δημόσια Υγεία και την υγεία των φίλων και συνεργατών μας δημοτικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους θα μπορούσαμε ακόμα, όπως συνήθως δηλαδή, να διασκεδάσουμε με την ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ που ζητεί με το γνωστό καταγγελτικό υφάκι τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό.
Αν βέβαια δεν έπαιρναν τις γνωστές, προκλητικές για τους πολίτες, συνδικαλιστικές άδειες και προσήρχοντο τακτικά στην εργασία τους θα γνώριζαν ότι ήδη από το μεσημέρι, πριν καν διαγνωστεί το δεύτερο κρούσμα (εκκρεμούσε η απάντηση στο τεστ), με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής απολυμάνθηκαν το κεντρικό δημαρχιακό κατάστημα και το κτήριο Σπίρερ και με απόφαση του Δημάρχου, κ. Αχ. Μπέου αύριο θα διενεργηθούν προληπτικά τεστ στους υπαλλήλους.

Επίσης θα γνώριζαν ότι καθόλη τη διάρκεια της δοκιμασίας από την πανδημία τηρούνται όσο πιο πιστά γίνεται τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους συναλλασσόμενους με τις δημοτικές υπηρεσίες πολίτες.
Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό τον αφόρητο λαϊκισμό και το δήθεν ενδιαφέρον και ας επικεντρωθούν στα καθήκοντά τους συνδράμοντας πραγματικά τους πολίτες στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίδομα

Αυξάνεται το επίδομα παιδιού και η είδηση έχει προκαλέσει μια ανακούφιση στις οικογένειες. Τα ποσά…

4 Ιανουαρίου 2024

Αρνάκι

Το αρνάκι φαίνεται πως είχε την τιμητική του στα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια. Ενδεικτικά, όπως σημείωναν οι…

4 Ιανουαρίου 2024

Ακριβό μου γάλα

Την ακριβότερη τιμή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα. Σύμφωνα…

4 Ιανουαρίου 2024

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση σχετικά με τη δημοφιλία των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών διενεργεί τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία…

4 Ιανουαρίου 2024

Ευχές θα δεχθεί ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας θα δεχθεί ευχές για τη νέα χρονιά και την…

4 Ιανουαρίου 2024

ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο για τον θάνατο του βρέφους μετά τις καταγγελίες των γονιών

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες διενεργείται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μετά τον θάνατο του…

4 Ιανουαρίου 2024