Τοπικά

Τέσσερις Τοπικές Ομάδες Υγείας στον Βόλο – Σε αναζήτηση κτιρίων για τη στέγασή τους βρίσκεται η 5η ΥΠΕ

Στις τέσσερις θα ανέλθουν οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα λειτουργήσουν στον Βόλο μέσα στους προσεχείς μήνες, ενώ η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στην αναζήτηση κτιρίων για τη στέγασή τους. Στο μεταξύ από χθες ξεκίνησε και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τις 2.868 θέσεις πανελλαδικά.
Εκ νέου σχεδιάζεται ο χάρτης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Μαγνησία μετά τη θέσπιση των ΤΟΜΥ που θα είναι στελεχωμένες με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδίατρους.
Όπως ανέφερε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, «στον Βόλο θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν τέσσερις ΤΟΜΥ, ενώ εκτιμάται ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί στη Μαγνησία να λειτουργήσουν άλλες τρεις ΤΟΜΥ. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους».

Βέβαια πολλά εξαρτώνται και από την εύρεση κτιρίων για τα οποία προς το παρόν η 5η ΥΠΕ αντιμετωπίζει μια δυσκολία. «Με τον Δήμο Βόλου με τον οποίο είχαμε μια συνάντηση δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιο ακίνητο για να χρησιμοποιήσουμε. Έτσι μάλλον θα πάμε σε διαγωνισμό τουλάχιστον για την εύρεση τριών κτιρίων, καθώς η μία ΤΟΜΥ μπορεί να στεγαστεί στο σημερινό κτίριο του ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου το κτίριο χρειάζεται να έχει εμβαδόν μεταξύ 120-150 τετραγωνικών μέτρων, καθώς θα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις χώροι για τη στέγαση των ιατρείων των γενικών γιατρών, των παθολόγων και των παιδιάτρων, ένα γραφείο για τον διοικητικό υπάλληλο, ένα γραφείο για τον κοινωνικό λειτουργό και έναν χώρο σαν σαλόνι για την υποδοχή των ασθενών.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτός από την εύρεση των κτιρίων θα πρέπει να γίνει και κάποια διαμόρφωσή τους που σημαίνει ότι θα χρειαστεί κάποιο χρόνο περισσότερο.

Αναφερόμενος στην πρόσληψη του προσωπικού είπε ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων. Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται για δύο χρόνια από ευρωπαϊκούς πόρους και για άλλα δύο χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δομές αυτές θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το Κράτος.
Πάντως στο ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των γιατρών και εργαζομένων και ακόμη οι ΤΟΜΥ να μη λειτουργούν λόγω μη στέγασης των δομών, ο διοικητής άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει η περίπτωση για λίγους μήνες να προσφέρουν στο ΠΕΔΥ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023