Πολιτισμός

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις για το «Επικίνδυνο παιχνίδι»

_MG_3675

Η Πειραματική Σκηνή κλείνει των κύκλο των παραστάσεων του έργου «Επικίνδυνο παιχνίδι» του Μανώλη Κορρέ, με τέσσερις τελευταίες παραστάσεις και συγκεκριμένα το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 Μαρτίου, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου. Οι ώρες των παραστάσεων είναι: Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή στις 8.00 μ.μ. και η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Το επικίνδυνο παιχνίδι αποτελεί μια αντιστροφή των όρων του παιχνιδιού, που ονομάζουμε εντελώς συμβατικά «χάσμα των γενεών». Η πλοκή της κωμωδίας βασίζεται κατά την αριστοφανική παράδοση , σε μια φαεινή ιδέα των ηρωίσκων, που τη διατυπώνουν σκηνικά!

Σε μια τετραμελή μικρομεσαία οικογένεια, ο γιός και η κόρη αποφασίζουν να διακόψουν τη σύρραξη των ηλικιών και προσποιούνται ότι γίνονται καλά παιδιά, ακριβώς όπως θα ήθελαν οι γονείς τους να γίνουν. Είναι ένα παιχνίδι ψυχικού αιφνιδιασμού. Ο αιφνιδιασμός πιάνει, η ισορροπία όμως του ψυχρού πολέμου στην οικογένεια ανατρέπεται. Οι ρόλοι μοιραία μεταβάλλονται. Τα παιδιά εν ονόματι της ηθικής ασκούν φρονηματισμό στους γονείς και οι γονείς αντιστέκονται, γιατί δεν μπορούν πια στο γέρμα της ζωής να παραδεχθούν ότι η απόκρυψη των δικών τους αταξιών ήταν το καταφύγιο του ζωτικού ψεύδους. Όμως και από την άλλη πλευρά, η «πλάκα» των παιδιών που οδήγησε στο ξεμασκάρεμα των γονιών τους, φέρνει τα ίδια σε πρακτικό αδιέξοδο. Τι θα βάλουν στη θέση των γονιών που κατάργησαν; Πως μπορούν να καλύψουν ένα κενό που μόνο η αγάπη γεμίζει; Το ερώτημα, χωρίς τα γνωστά μηνύματα και τα ασπρόμαυρα ιδεολογήματα, αφήνεται μετέωρο για απάντηση μπροστά στο θεατή. Οι γονείς είναι ένας χώρος ψυχής μέσα μας και όποια ανατροπή του, κάνει το παιχνίδι της ζωής ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Δήμητρα Κυρατσούδη, Δημήτρης Πανταζής, Σπύρος Χαλκιάς, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Γαβριήλ Μουσκής.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6944388045

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το