Τοπικά

Τέσσερις και όχι μία οι κεραίες στην κατοικία της Μαβίλη – Νέα κινητοποίηση των περιοίκων και ανακοίνωση από την ιδιοκτήτρια

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι της συνοικίας Αγ. Αντωνίο, αντιδρώντας στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μονοκατοικία επί της οδού Μαβίλη.  Μάλιστα σήμερα τους περίμενε μια έκπληξη, καθώς η ιδιοκτήτρια του σπιτιού με την συγκεκριμένη εγκατάσταση, είχε αναρτήσει ανακοίνωση στην εξώπορτα της, ενημερώνοντας τους γείτονες της πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τη μέτρηση των ποσοστών εκπομπής της ακτινοβολίας. Στην ίδια ανακοίνωση η οικογένεια αναφέρει ότι η εγκατάσταση παραμένει απενεργοποιημένη, ενώ παράλληλα συστήνει στους περιοίκους «να ενεργούν έπειτα από ώριμη σκέψη και η κρίση τους να διαμορφώνεται με βάση την πραγματικότητα».

Πολεοδομικές παραβάσεις στη μονοκατοικία και πρόστιμο

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε αυτοψία στην μονοκατοικία από την Πολεοδομία και όπως ανέφερε ο κ. Βούλγαρης, κάτοικος της περιοχής, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στο σπίτι.

Ο κ. Βούλγαρης εξήγησε πως οι κάτοικοι αντιδρούν για τέσσερις κεραίες και όχι για μία. Aνέφερε, συγκεκριμένα, πως πρόκειται για ένα link και τρεις κεραίες.

«Αυτές οι κεραίες είναι επιτοίχιες πάνω σε ένα δώμα, το οποίο σύμφωνα με την αυτοψία της Πολεοδομίας είναι παράνομο κατά τα 2/3».

Ο ίδιος επισήμανε ότι από την Υπηρεσία έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Ο δικηγόρος των κατοίκων Βασίλης Tζαρτζάνης, ο οποίος διαμένει και ο ίδιος στην περιοχή, σε δηλώσεις του κάλεσε όσους προτίθενται να τοποθετήσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας να σκεφτούν τα παιδιά, ενώ τόνισε ότι η ακτινοβολία θα έπρεπε να είναι μειωμένη κατά 60% λόγω της ύπαρξης σχολείων στην περιοχή.

«Ο πάροχος οποιασδήποτε τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας έχει το δικαίωμα, με μία απλή δήλωση του ιδίου προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, να τοποθετεί μία κεραία και να την ονοματίζει ως χαμηλής όχλησης. Με αυτό τον τρόπο δεν θίγεται μόνο αυτή η περιοχή, αλλά όλες οι περιοχές και ο κόσμος πρέπει να ενδιαφερθεί και να ευαισθητοποιηθεί.

Η συστοιχία κεραιών, υποτίθεται δια της δηλώσεως ότι εκπέμπει μέση ακτινοβολία 123,9 watt».

Πέντε σχολεία σε κλοιό 300 μέτρων από την εγκατάσταση κεραιών

Όπως δήλωσε ο κ. Τζαρτζάνης, αν και είναι υποχρέωση των παρόχων να δηλώνουν την ακτινοβολία ως 164 watt, έχουν παραλείψει και δεν έχουν σκεφτεί ότι στην περιοχή και σε κλοιό 300 μέτρων βρίσκονται πέντε σχολεία.

«Αυτό δημιουργεί μία προστασία σε όλους τους γείτονες γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα αφαίρεσης της συγκεκριμένης λειτουργίας των κεραιών. Θα έπρεπε να είχαν το 60% της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας και για αυτό τον λόγο υπάρχει αυτή η αντίδραση από την τοπική κοινωνία.  Θα πρέπει να σκεφτούν τα παιδιά όλων, τα δικά τους παιδιά και να μην σκέφτονται τα χρήματα.  Να προχωρούν σε μία ώριμη σκέψη πριν βάλουν κεραίες.  Οι κεραίες δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.  Ένα απλό κινητό ή του routerστο σπίτι μας το κλείνουμε το βράδυ. Φανταστείτε τα 124 watt όση ακτινοβολία εκπέμπουν».

“Οι κάτοικοι έχουν δίκιο”

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος ανέφερε: «Τα κινητά τηλέφωνα είναι θέμα επιλογής αν θέλει κάποιος να έχει ή όχι. Η κεραία όμως ήρθε και έγινε η εγκατάσταση χωρίς να ερωτηθούν οι γείτονες.  Οι κάτοικοι έχουν δίκιο, είμαστε μαζί τους και θα παραμείνουμε μέχρι να ξηλωθεί η κεραία.

Πρόσθεσε επίσης πως αν έρθει να μετρήσει η εταιρεία την ακτινοβολία, τη συγκεκριμένη ημέρα θα είναι πολύ χαμηλά.

Η ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας:

«Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε σε καθημερινή και ουσιαστική επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους – τεχνικούς και υπεύθυνους της εταιρίας αναφορικά με την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οικία μας προκειμένου να εξακριβωθεί εκ νέου ότι τα ποσοστά εκπομπής της ακτινοβολίας δεν ξεπερνούν τα νόμιμα – επιτρεπτά όρια. Σε αντίθετη περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι θα πράξουμε άμεσα τα δέοντα προκειμένου να μην τεθεί η δημόσια ασφάλεια και υγεία σε κίνδυνο, κάτι που αποτελεί και αρχικό μας μέλημα. Για τους λόγους αυτούς και έως ότου γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις παρακαλείσθε όπως αναμείνατε τα αποτελέσματα των ως άνω μετρήσεων. Τέλος, σας καθιστούμε σαφές ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η εγκατάσταση ήταν και παραμένει απενεργοποιημένη (εκτός λειτουργίας).

Η παραποίηση της αλήθειας και η συκοφάντηση από ορισμένους οδήγησε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Σας καλούμε να ενεργείτε έπειτα από ώριμη σκέψη και η κρίση σας να διαμορφώνεται με βάση την πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,

Η οικογένεια της οδού Μαβίλη

Στη συγκέντρωση των κατοίκων βρέθηκαν σήμερα και στελέχη της δημοτικής αρχής.  Όπως αναφέρθηκε, θα έχουν επικοινωνία με την εταιρεία και την Τρίτη επιτροπή των κατοίκων θα μεταβεί στο Δημαρχείο για να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το