Τοπικά

“Τέρμα” στις πολυήμερες εκδρομές λένε οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

sxoleio
(φωτό αρχείου)

Να ματαιώσει όλες τις προγραμματισμένες πολυήμερες εκδρομές και να μην πραγματοποιήσει καμία άλλη για το τρέχον σχολικό έτος, αποφάσισε ομόφωνα ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, μετά καταδίκη για «αμέλεια» δυο συνοδών καθηγητών σε πολυήμερη εκδρομή. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί καταδικάστηκαν για υπόθεση μαθητή που ασθένησε σε σχολική εκδρομή, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα του Συλλόγου καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, η απόφασή τους ελήφθη όχι μόνο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους, αλλά και για την άμεση και ουσιαστική αναμόρφωση του Νομοθετικού πλαισίου για τις εκδρομές.

Στο ψήφισμα αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

Ο Σύλλογος των Καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας αφού πληροφορήθηκε την καταδίκη για «αμέλεια» των δυο συναδέλφων συνοδών καθηγητών σε πολυήμερη εκδρομή, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτησή του και την έντονη ανησυχία για την κατάφωρη αδικία σε βάρος των συναδέλφων, που πληρώνουν σκληρά το τίμημα της ευσυνειδησίας τους.
Θεωρεί ότι οι εκδρομές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ότι οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν σχολική εκδρομή εκθέτουν ανιδιοτελώς την προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη σε κίνδυνο με κίνητρα την αγάπη και φροντίδα για τους μαθητές τους και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα των εκδρομών. Την ίδια στιγμή η πολιτεία κλείνει τα μάτια στους κινδύνους της σημερινής πραγματικότητας και ελαφρά τη καρδία εναποθέτει τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, που γίνονται εξιλαστήρια θύματα και μένουν απροστάτευτοι σε περιπτώσεις απρόβλεπτων συμβάντων.

2. Να προτείνει στην ΕΛΜΕ – ΟΛΜΕ άμεσες δράσεις προκειμένου να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αστική και υγειονομική ευθύνη των καθηγητών που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές.

3. Να συνεχίσει η ΕΛΜΕ την ηθική και οικονομική στήριξη των δύο συναδέλφων που υπήρξαν σε όλη τους τη σταδιοδρομία φωτεινά παραδείγματα συνέπειας, υπευθυνότητας, αφοσίωσης και αγάπης προς τους μαθητές τους.

4. Να δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο το παρόν ψήφισμα.

5. Να ματαιώσει όλες τις προγραμματισμένες πολυήμερες εκδρομές και να μην πραγματοποιήσει καμία άλλη για το τρέχον σχολικό έτος, όχι μόνο σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τους συναδέλφους αλλά και για την άμεση και ουσιαστική αναμόρφωση του Νομοθετικού πλαισίου για τις εκδρομές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το