Κόσμος

Τερέζα Μέι: «Ψηφίστε τη συμφωνία για το Brexit για να πάρετε δημοψήφισμα»

Η Τερέζα Μέι το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, ότι θα δώσει στους βουλευτές την ευκαιρία να ψηφίσουν για το αν θέλουν να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα, κάνοντας μια νέα προσπάθεια να τους πείσει να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit.

Τον επόμενο μήνα η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα καταθέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο για τη συμφωνία του Brexit, όπου θα περιλαμβάνεται και μία διάταξη που θα αφορά ψηφοφορία για το εάν πρέπει να γίνει νέο δημοψήφισμα. Αυτό ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα αρκετών βουλευτών της αντιπολίτευσης. H κ. Μέι μιλώντας στο Βρετανικό κοινοβούλιο επεσήμανε ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία προκειμένου να μην γίνει ένα άτακτο Brexit.

«Αναγνωρίζω αυτό το ειλικρινά δυνατό συναίσθημα στο κοινοβούλιο για αυτό το σημαντικό θέμα», είπε. «Για αυτό η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τη συμφωνία του Brexit μια πρόβλεψη για ψηφοφορία για το αν θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα», δήλωσε ακόμη «Χρειάζεστε μια συμφωνία- και κατά συνέπεια ένα νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης- προκειμένου να συμβεί αυτό», συμπλήρωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το