Ελλάδα

Τεράστια οικολογική καταστροφή στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου – Χιλιάδες νεκρά καβούρια και εικόνες εγκατάλειψης

Μία τεράστια οικολογική καταστροφή σημειώνεται στον υδροβιότοπο Κοτυχίου του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς».

Η εφημερίδα κατέγραψε εικόνες εγκατάλειψης που συνοδεύονται με έντονη δυσοσμία που δεν παραπέμπει σε προστατευόμενο υδροβιότοπο. Το πιο αποκρουστικό θέαμα όμως είναι τα χιλιάδες νεκρά καβούρια που έχουν ξεβραστεί στις όχθες της λιμνοθάλασσας, είτε επιπλέουν νεκρά στα ελώδη νερά της.

Οικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο ΚοτυχίουΟικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο Κοτυχίου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λόγοι του τραγικού αυτού γεγονότος παραμένουν άγνωστοι και κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν πρόκειται για κάποια ασθένεια που τα έπληξε, ή για κάποια περιβαλλοντική μόλυνση, ή αν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση από την οποία εγκλωβίστηκαν οι πληθυσμοί των καβουριών μην μπορώντας να βρουν διέξοδο διαφυγής, ή εάν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης η οποία ευθύνεται για την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας του νερού της θάλασσας κατά την οποία τα καβούρια δεν μπορούν να διαχειριστούν με αποτέλεσμα να πεθαίνουν και να ξεβράζονται.

Οικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο ΚοτυχίουΟικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο Κοτυχίου

To όλο θέμα χρήζει διερεύνησης από τις αρχές και τους ειδικούς, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας αν και πολλά από τα καβούρια όπως φαίνεται από την οπτική τους εικόνα, είναι νεκρά για αρκετές ημέρες, ενώ άλλα φαίνεται να θανατώθηκαν πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Στροφυλιάς και προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ και από την Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το