Τοπικά

Τέμπη: Έρχονται έως και πέντε νέες διώξεις

Ο εφέτης – ανακριτής για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών συνεχίζει το έργο του αναμένοντας τις νέες τεχνικές πραγματογνωμοσύνες που αφορούν στην έκρηξη μετά την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, αλλά και του μπαζώματος του χώρου του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ασκηθούν νέες διώξεις, οι οποίες θα είναι σε 4-5 άτομα. Αυτές αναμένεται να είναι και οι τελευταίες. Έτσι θα πάμε στο ακροατήριο με σχεδόν 40 κατηγορούμενους οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο.

Επίσης αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να αποφασίσει αν τη δικογραφία του μπαζώματος του χώρου, θα την ενσωματώσει ο εφέτης ανακριτής στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ή όχι.

Αν αποφασιστεί η υπόθεση αυτή να πάει χωριστά στο ακροατήριο, τότε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εφέτης ανακριτής θα έχει ολοκληρώσει το έργο του μέχρι το τέλος Ιουνίου. Διαφορετικά η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, ώστε η δίκη να ξεκινήσει σε χώρο του πρώην ΤΕΙ Λάρισας (αυτή την περίοδο διαμορφώνεται) με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Εν τω μεταξύ σήμερα συγγενείς του δυστυχήματος πέρασαν την πόρτα του εφέτη ανακριτή ζητώντας απαντήσεις αν το μπάζωμα έγινε με παρέμβαση εισαγγελέα ή όχι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το