Τοπικά

Τέμπη: «Ο θυμός μεγαλώνει όσο βλέπουμε την ατιμωρησία»

Την οργή της για τη Δικαιοσύνη «που δεν κάνει τη δουλειά της» δεν έκρυψε η Μαρία Καρυστιανού, η γυναίκα που έχασε την κόρη της στο μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών. Η ίδια είχε συγκλονίσει με την κατάθεσή της στην Εξεταστική.

Όπως είπε στο «Βήμα της Κυριακής», όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει και ο θυμός, καθώς βλέπει την ατιμωρησία, ενώ δεν κρύβει και την οργή της για τη Δικαιοσύνη «που δεν κάνει τη δουλειά της».

«Δικαίωση είναι να μπουν στη φυλακή 57 φορές ισόβια. Και μόνη μου να μείνω, το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί» λέει και δηλώνει: «Πολλές φορές αυτά που άκουσα στην Εξεταστική με έκαναν να ντρέπομαι. Με έκαναν να θέλω να αλλάξω χώρα» δηλώνει η κυρία Καρυστιανού και αναφέρεται ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία της να συγκεντρώσει υπογραφές για να φτάσει η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Είναι νόμος του Κράτους. Με τη συγκέντρωση 500.000 υπογραφών μπορούμε να πάμε στον εισαγγελέα με πολύ δυνατή φωνή. Ο εισαγγελέας πρέπει να παραδώσει τις υπογραφές στη Βουλή και η Βουλή να αποφασίσει. Με 500.000 υπογραφές δεν μπορεί να μας αρνηθεί να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και κει θα καταδικαστούν» υπογράμμισε με αποφασιστική φωνή η κυρία Καρυστιανού.

«Το σπίτι έκλεισε»
Στη συνέντευξή της επίσης αποκάλυψε ότι δεν έχει γυρίσει στο σπίτι τους από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν έγινε το μοιραίο και πως προτιμά να μένει αλλού.

«Νοικιάζω αλλού, το σπίτι έκλεισε. Επιστρέφω μόνο όταν θέλω να μείνω λίγο στο δωμάτιό της. Δεν μπορώ να γυρίσω στο σπίτι μας και αυτό είναι το μόνο κομμάτι στο οποίο μου επιτρέπει να είμαι αδύναμη», λέει σχεδόν ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών.

«Ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ. Πόνος γιατί η απουσία γίνεται όλο και πιο έντονη. Μας λείπει», προσθέτει και παραδέχεται ότι η μοναδική στιγμή που ξεχνιέται για λίγο είναι όταν εξετάζει κάποιο μωρό στο παιδιατρείο της ή όταν βρίσκεται δίπλα στον γιο της.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Τέμπη

Πρόσφατα άρθρα

Σχόλιο Κασσελάκη για Μπέο κι απάντηση του δημάρχου Βόλου

Βόλτα στα παραδοσιακά μέρη και καφέ του Βόλου πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της…

11 Φεβρουαρίου 2024

Βάνδαλοι λεηλάτησαν δυο νεκροταφεία

Εκτεταμένη καταστροφή προκάλεσαν στα μνήματα δυο κοιμητηρίων στην Καρδίτσα δυο Έλληνες "κυνηγοί" χαλκού, οι οποίοι…

11 Φεβρουαρίου 2024

Πακιστάν: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων – Πρώτοι οι ανεξάρτητοι που υποστηρίζει ο Ιμράν Χαν

Ολοκληρώθηκε σήμερα η καταμέτρηση των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Πακιστάν με τους ανεξάρτητους, που…

11 Φεβρουαρίου 2024

Προδημοσίευση

Προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», με προϋπολογισμό…

11 Φεβρουαρίου 2024

Στελέχωση

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε προσωπικό στα Κέντρα Υγείας με δύο τρόπους,…

11 Φεβρουαρίου 2024

Καταδύτης 100 ετών συγκίνησε στο Παγκόσμιο: Αποθεώθηκε μετά τη βουτιά

Ο Τάγκι Ασκάρ ήταν στα νιάτα του ένας από τους σπουδαιότερους καταδύτες της Ασίας και…

11 Φεβρουαρίου 2024