Ελλάδα

Τέμπη: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ερευνά τις συμβάσεις του ΟΣΕ

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ξεκινήσει έλεγχος για όσους είχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, όλοι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων.

Αν διαπιστωθεί από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία κ.λπ., η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, τότε θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και άλλα ποινικά κολάσιμα αδικήματα.

Οι εφέτες που αναλαμβάνουν τις έρευνες
Θυμίζουμε ότι δύο εφέτες αναλαμβάνουν τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, έπειτα από συνεδρίαση.

Τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα αναλαμβάνουν ο Σωτήρης Μπακαϊνης ως τακτικός ανακριτής και η Σοφία Λυμπεριάδου ως αναπληρώτριά του.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η Ολομέλεια όρισε δύο εφέτες ανακριτές, έναν τακτικό και τον αναπληρωματικό του, ώστε να υπάρξει ταχύτητα στην υπόθεση της ανάκρισης. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.

Αυτοί είναι οι μεταβατικοί πρόεδροι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ
Νωρίτερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τους νέους μεταβατικούς προέδρους – διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι προέρχονται από τους δύο οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι νέοι επικεφαλής αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί προς τούτο δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το