Τέμπη: Έρευνα από την Κομισιόν ζητά η Καρυστιανού

Νέα εκδήλωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 57 άνθρωποι, πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να εξετάσει τις συστηματικές αποτυχίες και τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική ασφάλεια, ενώ στοχεύει και στη σε βάθος ενημέρωση των ευρωπαϊκών θεσμών για την υπόθεση αυτή, ώστε να διερευνηθούν τρόποι για να εξασφαλιστεί θεσμικά η διαφάνεια, η λογοδοσία και η δικαιοσύνη. Το τραύμα του εγκλήματος των Τεμπών δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη, εξακρίβωση των αιτιών και απόδοση ευθυνών.

Δείτε ζωντανά την εκδήλωση:

Ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού
Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης και πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος «Τέμπη 2023» συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Κυρία πρόεδρε σας ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε να εξετάσετε την αναφορά μας. Η διαχείριση των στοιχείων και η ασέβεια προς τους νεκρούς και η παραπλάνηση σχετικά με την αλήθεια απέδειξε την διάλυση του κράτους δικαίου. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι ανάλογο.
Κατηγορούμαστε από πολίτικους και δημοσιογράφους γιατί επιζητούμε την αλήθεια. Είμαστε μια ομάδα, μια ελληνική ψυχή» ανέφερε η Καρυστιανού.

Η εκδήλωση «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια» θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Καρυστιανού θα ζητήσει από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να εμπλακούν περισσότερο στην έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να επιταχυνθεί η έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ζητήσει από την Κομισιόν να διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, καθώς επίσης από την επικεφαλής της Επιτροπής Μεταφορών της Ευρωβουλής, που θα είναι παρούσα στην εκδήλωση, να συζητήσει το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών τρένων με τη μορφή του κατ’ επείγοντος.

Επιπλέον, θα ζητήσει να ελεγχθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Καραμανλής, καθώς επίσης και το φερόμενο μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας, αλλά και οι μονταρισμένες συνομιλίες των στελεχών του ΟΣΕ.

Πηγή: in.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΜΟΔ Λάρισας: Ένοχος 37χρονος καταστηματάρχης για την απόπειρα βιασμού υπαλλήλου

Με ψήφους 5-2 αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας την ενοχή ενός 37χρονου για την…

3 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Η πρώτη αντίδραση της ΕΛΑΣ για την απάντηση «Το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ηχητικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που η 28χρονη…

3 Απριλίου 2024

Το μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου: Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα συναντήσεων

Στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων, της Επιτροπής…

3 Απριλίου 2024

Ο 95χρονος Ζαν-Μαρί Λεπέν τέθηκε υπό νομική κηδεμονία για ιατρικούς λόγους

Ιστορική φυσιογνωμία της γαλλικής άκρας δεξιάς, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, 95 ετών, έχει τεθεί «υπό καθεστώς…

3 Απριλίου 2024

Ατάραχος κολυμβητής σε πισίνα παρά τα κύματα που έχουν «σηκώσει» τα 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν (video)

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ γίνεται αισθητός στην Ταϊβάν και…

3 Απριλίου 2024

Δραματική διάσωση άνδρα που κρεμόταν από γκρεμό 15 μέτρων

Τη δραματική διάσωση ενός άνδρα που είχε παγιδευτεί σε γκρεμό ύψους 15 μέτρων κοντά στην…

3 Απριλίου 2024