Ελλάδα

Τέμενος στον Ελαιώνα: Πότε θα ξεκινήσει η ανέγερση, πόσο θα κοστίσει

temenos

Η Βουλή έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες στον Ελαιώνα για την κατασκευή τεμένους.

Η χρηματοδότηση των έργων να γίνει με κρατικά κονδύλια και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία 964.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο για τον Ελαιώνα προβλέπεται ότι στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής και σε ποσοστό μέχρι 5% περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η άσκηση θρησκευτικών λειτουργιών.

Σε κτίριο παλαιάς βάσης Ναυτικού
Το μουσουλμανικό τέμενος θα διαμορφωθεί στο κτίριο της παλαιάς βάσης Ναυτικού στον Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί. Ηδη οι υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού έχουν προχωρήσει σε εργασίες στην ευρύτερη περιοχή που θα υποδεχτεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν και υποστηρικτικοί χώροι σε υφιστάμενα κτίρια. Ο αύλειος χώρος του τεμένους θα παραμείνει χώρος πρασίνου, ενώ δεν επιτρέπεται η κατασκευή άλλων οικημάτων για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το τζαμί θα μπορεί να υποδεχτεί 350 πιστούς, ενώ η μελέτη για την εγκατάσταση και κατασκευή του τεμένους θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το