Ελλάδα

Τέλος στο ρύζι και το πάτημα του γαμπρού από τη νύφη -Μητροπολίτης έβγαλε οδηγό για γάμους

gamos_16.9_708

Οι καλεσμένοι που ανυπομονούν να «βομβαρδίσουν» τους νεόνυμφους με ρύζι και οι νύφες που δεν βλέπουν την ώρα να στείλουν μήνυμα στο γαμπρό πατώντας του το πόδι, θα πρέπει να αλλάξουν πλάνα.

Τουλάχιστον, όσοι σκοπεύουν να παντρευτούν στο Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί, ή να παραστούν σε γάμο που θα γίνει εκεί. Ο Μητροπολίτης της περιοχής, Δαμασκηνός, έβγαλε εγκύκλιο με την οποία καθορίζει αυστηρά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την τέλεση των μυστηρίων του γάμου και της βάφτισης, διαμηνύοντας ότι «ήλθε η ώρα της απαγορεύσεως».

Σύμφωνα με τον οδηγό αυτό λοιπόν, στο εξής δεν θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα τα δύο μυστήρια, κάτι που επιλέγουν συχνά τα ζευγάρια τα τελευταία χρόνια και για οικονομικούς λόγους. Επίσης, οι καλεσμένοι και οι… μετέχοντες στα μυστήρια θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι, ενώ απαγορεύεται να πετάξουν ρύζι, κουφέτα ή λουλούδια κατά το μυστήριο, όπως και επίσης απαγορεύεται ο στολισμός τόσο στο εσωτερικό του ναού όσο και στον προαύλιο χώρο, ενώ δεν επιτρέπεται και το «ακατανόητο και αντιχριστιανικό πάτημα του ποδιού του γαμπρού από τη νύφη».

«Θα ήταν αναχρονιστικό να ζητήσουμε από τις χριστιανές να εισέρχονται στην εκκλησία με μαντήλι όπως γινόταν παλιά ή όπως γίνεται ακόμη και σήμερα στη Ρωσία και την Ισπανία. Εμείς ζητάμε απλά ένα μέτρο. Ευπρέπεια και σεμνότητα. Η εκκλησία δεν μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα δεξιώσεων ή σε χώρο πάρτι», είπε ο Μητροπολίτης μιλώντας στο ΑΠΕ.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι πιστοί θα πρέπει να τον ευγνωμονούν γιατί τους βγάζει από τον πειρασμό της σύγκρισης και των αλόγιστων δαπανών σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για θρησκευτικά μυστήρια που είναι τα πιο ανέξοδα και λιτά.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το