Κόσμος

Τέλος στις πλαστικές σακούλες βάζει η Ευρωπαϊκή Eνωση

£¥•”¡™‘£—

Σε μια ιστορική συμφωνία αναμένεται να καταλήξει η Ευρωπαϊκή Ένωση την ερχόμενη Δευτέρα, με την κατάργηση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης μειώνοντας έτσι δραστικά τον αριθμό που χρησιμοποιούν κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι σε πάνω από τα τρία τέταρτα.
Μετά τις εριστικές διαπραγματεύσεις που έφερε αντιμέτωπο το Ηνωμένο Βασίλειο με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμβιβασμό με το νέο κανονισμό να αποστέλλεται σε όλους τους βουλευτές την Παρασκευή για την ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, τα κράτη της ΕΕ μπορούν να επιλέξουν είτε την υποχρεωτική τιμολόγηση των πλαστικών σακουλών μέχρι το 2019, είτε να δεσμευτούν στη μείωση της ετήσιας χρήσης τους από 191 που είναι τώρα σε 90 πλαστικές σακούλες ανά άτομο μέχρι το 2019 και 40 μέχρι το 2025.

«Η σημασία του μέτρου αυτού είναι τεράστια» δήλωσε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Gerben-Jan Gerbrandy στην Guardian. «Είναι μια τεράστια νίκη όχι μόνο για το περιβάλλον της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών καταλήγουν στους ωκεανούς και αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες αιτίες του φαινομένου της ‘πλαστικής σακούλας’».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το