Κόσμος

Τέλος στην απεργία της Air France μετά από δυο εβδομάδες

airfrance

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Air France, που απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα κατ̉ αποκλειστικότητα στο Γαλλικό Πρακτορείο τον τερματισμό των κινητοποιήσεών τους, των πιο μακρών στην ιστορία της εταιρίας, χωρίς να έχει εξασφαλίσει από τη διοίκηση την ικανοποίηση των αιτημάτων του.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που είχε βγει επανειλημμένα στις επάλξεις σε υποστήριξη της διοίκησης της Air France καταγγέλλοντας μια “ανυπόφορη” σύγκρουση, έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για “τη σταθερότητα της κυβέρνησης”.
Το γαλλικό κράτος κατέχει σχεδόν το 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου Air France-KLM, δεύτερου μεγαλύτερου αερομεταφορέα στην Ευρώπη μετά τη γερμανική Lufthansa.
“Οι συνθήκες του κοινωνικού διαλόγου δεν υπάρχουν σήμερα. Αποφασίσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αίροντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του συνδικάτου SNPL, Γκιγιόμ Σμιτ, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων τη νύχτα.
Σύμφωνα με τον ίδιον, οι πιλότοι επιθυμούν στο εξής να “συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σε ένα πιο ήρεμο κλίμα”, εξ ου και η απόφασή τους να εξέλθουν από μια μη δημοφιλή σύγκρουση η οποία είχε σοβαρές επιπτώσεις στα οικονομικά της Air France.
Η απεργία των πιλότων καθήλωσε στο έδαφος τα μισά αεροσκάφη της Air France κατά μέσο όρο από τις 15 Σεπτεμβρίου, με ένα κόστος που εκτιμάται από τη διεύθυνση στα 20 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το