Ελλάδα

Τέλος καλό, όλα καλά με την εξουδετέρωση των δύο βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ασπρόπυργο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης των δύο βομβών στο χώρο της 112 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Ασπρόπυργο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για την άρτια οργάνωση της επιχείρησης.

«Τόνωσαν την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά του λαού μας, στις ικανότητες και την αποφασιστικότητα, με την οποία προασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών, έναντι εχθρών και κινδύνων, εσωτερικών και εξωτερικών», είπε και πρόσθεσε ότι «η άψογη συνεργασία του δήμου μας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και κάθε άλλο αρμόδιο, για την Πολιτική Προστασία, απέδειξε ότι, Δημοτική Αρχή, δημοτικοί υπάλληλοι και πολίτες, είμαστε σε ετοιμότητα να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί, σε οποιαδήποτε συντονισμένη προσπάθεια, που αφορά στη ζωή, στην υγεία και στην περιουσία του πολίτη».

H επιχείρηση ξεκίνησε στις 7:30 το πρωί της Κυριακής και αφορούσε την εξουδετέρωση δύο βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δύο μεγάλες βόμβες, 500 λιβρών η κάθε μία, είχαν εντοπιστεί στον χώρο της 112 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής. Από τις προηγούμενες ημέρες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των γύρω περιοχών.

Η οδηγία που είχε δοθεί στους κατοίκους ήταν να μείνουν έως τις 15:00 μακριά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις περιοχές-συνοικίες, «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το