Τοπικά

Τέλος Ιουνίου το εμβόλιο για τον κορωνοϊό -Όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο Πνευμονολογίας στο Βόλο

Στο συνέδριο με τίτλο «Ημέρες Πνευμονολογίας” που διοργανώνονται στο Ξενία ο Δημήτρης Παπαγιάννης, Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Νοσηλευτικής, ανέφερε ότι τον Ιούνιο του 2021 θα έχουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με τον καθηγητή Ιατρικής κ. Γουργουλιάνη να συμπληρώνει πως είναι ακόμα πρόωρο να εκτιμήσουμε ποια θα είναι η εταιρεία που θα το διαθέσει.
Ο κ. Παπαγιάννης τόνισε πως ο o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε ένα εμβόλιο mRNA, το οποίο δουλεύεται στην Αμερική και είναι σε φάση τιμολόγησης. “Στην ουσία θα δούμε πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα αυτού του εμβολίου”.
« Τα mRNA εμβόλια για τα οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή είναι νέα τεχνολογία, δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη στον άνθρωπο, τα κλινικά δεδομένα είναι πάρα πολύ καλά, μας δίνουν περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο ακόμη”, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαγιάννης,
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάννη, στον αγώνα του εμβολίου η Pfizer & Biotech είναι πολύ μπροστά, καθώς 30000 άτομα συμμετέχουν στις κλινικές τους μελέτες και η Moderna, είναι η αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία που πήρε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για αδειοδότηση εμβολίου.Και τα δύο εμβόλια είναι με mRNA.
“Παρότι από τη Ρωσία λένε πως θα έχουμε πολύ γρηγορότερα δεδομένα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που μας έχουν παρουσιάσει είναι με πολύ μικρές ομάδες έρευνας και με πολλές ανεπιθύμητες αντενδείξεις”
Το πρώτο εμβόλιο εγκρίθηκε χθες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ( ΕΜΑ) για να περάσει σε φάση τιμολόγησης και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Επισήμανε ότι μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.
Ο κ. Γουργουλιάνης δήλωσε πως τον χειμώνα οφείλουμε όλοι να λάβουμε μέτρα αυτοπροστασίας και τόνισε πως στην παρούσα φάση το σύστημα υγείας δεν είναι επιβαρυμένο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το