Το χύμα λάδι και το χύμα ξύδι στα τραπέζια των εστιατορίων θα αποτελεί παρελθόν από το νέο έτος.
Σύμφωνα με νέα απόφαση, από την αρχή του νέου χρόνου στα εστιατόρια θα πρέπει να σερβίρονται τυποποιημένα προϊόντα. Το χύμα λάδι απαγορεύεται και έτσι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να διαθέτουν μικρές τυποποιημένες συσκευασίες των 100 ως 250 ml.
Βάσει της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5% της παραγωγής.
Το ερώτημα είναι πόσο και κατά πώς το νέο αυτό έξοδο θα περάσει για τους επιχειρηματίες θα περάσει στον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει… 1 ως και 3 ευρώ επιπλέον στον τελικό λογαριασμό
Πηγή: iefimerida
Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…
Στο Βασδέκειο συναντήθηκαν σήμερα Δάφνη και Γ.Σ. Αλμυρού με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν τη νίκη…
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2025 όπου θα πρέπει να…
Μια γυναίκα που ζει στο Ντουμπάι ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της τής αγόρασε ένα νησί…
Στα νησιά Φόκλαντ στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό δεν έχουν αναπτυχθεί δέντρα εδώ και δεκάδες χιλιάδες…
Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΘ οι Διαγόρας…