Κόσμος

Τέλος χρόνου για τον Archie Battersbee: Δεν θα μεταφερθεί σε ξενώνα – Αφαιρείται η μηχανική υποστήριξη

Η οικογένεια του 12χρονου Archie Battersbee δεν μπορεί να τον μεταφέρει σε ξενώνα για την απόσυρση της θεραπείας του, αποφάσισε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, με αποτέλεσμα πλέον να ανοίξει ο δρόμος για να αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη από τον νεαρό που νοσηλεύεται σε κώμα.

Τι ζητούσε η οικογένεια του Archie

Η οικογένειά του ζήτησε την άδεια αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε το αίτημα για καθυστέρηση της απόσυρσης της υποστήριξης που συντηρεί τη ζωή.

Η μητέρα του Archie τον ήθελε «σε έναν ειρηνικό ξενώνα για να τον αποχαιρετήσει». Αλλά οι γιατροί προειδοποίησαν ότι ήταν πολύ ασταθής για να μετακινηθεί με ασθενοφόρο και ότι αυτό θα «επιτάχυνε την πρόωρη επιδείνωση”»

Απαντώντας στην απόφαση, η μητέρα του Archie, Hollie Dance, δήλωσε: «Όλες οι επιθυμίες μας ως οικογένεια απορρίφθηκαν από τις αρχές. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά συνεχίζουμε, γιατί αγαπάμε τον Archie και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε».

Ο Archie, ο οποίος νοσηλεύεται στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Southend του Essex στις 7 Απριλίου – η μητέρα του πιστεύει ότι μπορεί να συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση. Υπέστη «καταστροφικές» εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί θεωρούν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.
Από τον Απρίλιο έχει τεθεί σε εφαρμογή υποστήριξη για τη διατήρηση της ζωής του, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής αναπνοής και φαρμακευτικών θεραπειών.

Η οικογένεια του Άρτσι ζήτησε από την δικαστή Theis, η οποία άκουσε στοιχεία σχετικά με την κίνηση του ξενώνα σε ακρόαση την Πέμπτη, την άδεια να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά δεν την έλαβε, σύμφωνα με το BBC.
Η δικαστής έδωσε αναβολή στην απόσυρση της θεραπείας, προκειμένου η οικογένεια να υποβάλει αίτηση για άδεια άσκησης έφεσης απευθείας στο Εφετείο. Το Εφετείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε αίτηση για άδεια άσκησης έφεσης κατά της τελευταίας απόφασης.

«Ειρηνικά και ιδιωτικά»
Στην απόφασή της νωρίτερα, η δικαστής Theis κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του Archie να μετακινηθεί. Είπε: «Το βέλτιστο συμφέρον του Archie πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο οποιουδήποτε συμπεράσματος του δικαστηρίου. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες της οικογένειας, τους λόγους για τους οποίους ισχύουν αυτές οι επιθυμίες, τις εγκαταστάσεις του ξενώνα, το τι είναι πιθανό να ήθελε ο Archie… τους κινδύνους που ενέχει μια μεταφορά… και την αυξανόμενη ευθραυστότητα της ιατρικής του κατάστασης, είμαι ικανοποιημένη ότι… θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο όταν αποσυρθεί η θεραπεία».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το