Τοπικά

Τέλος οι χρεώσεις για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του «Αχιλλοπούλειου»

Τέλος η οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς που κλείνουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου. Το «Αχιλλοπούλειο» στις 31 Δεκεμβρίου βάζει τέλος στο συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας για εξοικονόμηση 60.000 ευρώ και τα τηλεφωνικά ραντεβού αναλαμβάνει να τα κλείνει το προσωπικό, μέσω εφαρμογής που διαθέτει το Νοσοκομείο.
Η διαχείριση τηλεφωνικών ραντεβού για τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου «φεύγει» από την ιδιωτική εταιρεία.

Το Νοσοκομείο είχε διετή σύμβαση «παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών φωνητικής πύλης Γραμμή για την Υγεία 1535». Για την ενεργοποίηση και παροχή της υπηρεσίας το Νοσοκομείο κατέβαλε εφάπαξ τέλος σύνδεσης (8.950,00 ευρώ) και έκτοτε επιβαρύνεται με μηνιαία συνδρομητικά τέλη ανάλογα με τον αριθμό των πρωινών και απογευματινών ραντεβού (ενδεικτικά 1.850,00 ευρώ αντιστοιχούν για αριθμό 3501-6000 ραντεβού), τέλη κλήσεων, 0,40 ευρώ για κάθε κλεισμένο ραντεβού μέσω φωνητικής πύλης (IVR), τέλη κλήσεων 0,30 ευρώ ανά εξυπηρετούμενη κλήση από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας. Παράλληλα κάθε κλήση επιβαρύνει τον πολίτη με το κόστος αστικής χρέωσης/ανά λεπτό.

Εκτιμήθηκε ότι το τηλεφωνικό κόστος για τις υπηρεσίες των ραντεβού ανέρχεται ετησίως περίπου στις 60.000,00 ευρώ και η εφαρμογή του προγράμματος είναι εγκατεστημένη και στο Νοσοκομείο, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, όπου εξυπηρετούνται οι πολίτες είτε με φυσική παρουσία είτε τηλεφωνικά, καθώς και στη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων, όπου κλείνονται μόνο απογευματινά ραντεβού κατά τις απογευματινές πέραν του τακτικού ωραρίου ώρες και κατά τις ημέρες που λειτουργούν ολοήμερα ιατρεία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, τα κλεισμένα ραντεβού μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας και του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης της υπηρεσίας ήταν 1535 τηλέφωνα, ποσοστό 37%. Το ποσοστό κλεισμένων ραντεβού μέσω της εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στα τερματικά της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων ήταν 63%.

Η διοίκηση έκρινε ότι εφόσον υπάρχει εγκατεστημένη στο πληροφοριακό του σύστημα η εφαρμογή «Ραντεβού Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων», η οποία περιλαμβάνεται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του «Αχιλλοπούλειου» και της εταιρείας Computer Solutions, θα την αξιοποιήσει.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί παραγωγικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας από τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε θα την χρησιμοποιήσουν για τα ραντεβού που θα κλειστούν από 01-01-2018 και μετά. Θα υπάρχει διαχείριση των τηλεφωνικών ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων, από προσωπικό του Νοσοκομείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το