Αθλητισμός

Τέλος από τη Νίκη Μπούις και Γεωργίου – Δέχθηκαν την πρόταση του Ολυμπιακού Λευκωσίας

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται η Νίκη, λίγα 24ωρα πριν το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Θησέα Αγριάς. Ο Φάντζιο Μπούις και ο συνεργάτης του Ανδρέας Γεωργίου αποφάσισαν να δεχθούν την πρόταση του Ολυμπιακού Λευκωσίας και ως εκ τούτου συνεχίζουν την καριέρα τους στην Κύπρο. Οι Στέλιος Μανωλάς, Παναγιώτης Τζαναβάρας και Νίκος Κουρμπανάς φέρονται υποψήφιοι για τον «κυανόλευκο» πάγκο.
Η αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στη Νίκη και την Κέρκυρα ήταν τελικά η τελευταία για τον Φάντζιο Μπούις και τον συνεργάτη του Ανδρέα Γεωργίου στην τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων». Οι δύο άνδρες δέχθηκαν την πρόταση του Ολυμπιακού Λευκωσίας και άφησαν την βολιώτικη ομάδα να ψάχνει για νέο προπονητή.
Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας μετέχει στη Β’ κατηγορία της Κύπρου και έχει κάνει άσχημη αρχή με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Έτσι, η διοίκηση απέλυσε τον τεχνικό Κώστα Μαλέκκο και στράφηκε στους κ.κ. Μπούις και Γεωργίου που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στο «νησί της Αφροδίτης».

Το διαζύγιο της Νίκης με τον Φάντζιο Μπούις ήταν φιλικό, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου: «Μετά από συνάντηση του προέδρου της Δ.Ε. Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, κ. Νίκου Ιμεράι και του προπονητή, Φάντζιο Μπούις, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας του Βέλγου προπονητή καθώς και του συνεργάτη του, Ανδρέα Γεωργίου, με την ομάδα μας.
Η Δ.Ε. ποδοσφαίρου ευχαριστεί θερμά τον Φάντζιο Μπούις και τον Ανδρέα Γεωργίου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν στην ομάδα μας και τους εύχεται ολόψυχα καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Τα καλύτερα για τον Νίκο Ιμεράι ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο ίδιος ο Φάντζιο Μπούις, που όμως στο υστερόγραφό του τόνισε αινιγματικά ότι «τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω», χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.
Αναλυτικά: «Μετά από συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της Δ.Ε ποδοσφαίρου κ. Νίκο Ιμεράι και εξηγώντας του την προοπτική της πρότασης που είχα, καταλήξαμε στη λύση της συνεργασίας μας, πάντα σε φιλικά πλαίσια, με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Στο διάστημα παραμονής μου στην ομάδα νιώθω ότι έδωσα τα πάντα, τόσο σε προσπάθεια όσο και σε τεχνογνωσία, ούτως ώστε η ομάδα να αλλάξει επίπεδο, τόσο οργανωτικά καθώς και αγωνιστικά και να λειτουργεί πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα. Η αρχή έγινε και η Νίκη βαδίζει σε γερά και σωστά θεμέλια ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ Νίκο Ιμεράι και ζητώ δημόσια από το κόσμο της ομάδας να τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις γιατί αυτός είναι η κολόνα της ποδοσφαιρικής Νίκης. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου, παίκτες, προπονητές, τον γενικό αρχηγό Παντελή Πρόγκνι καθώς και τους φροντιστές. Επίσης τους Γιώργο Κουτσούκη, Άκη Σούγγαρη και Κώστα Καζανίδη, πιστούς στρατιώτες της ομάδας καθώς και τον αγνό φίλαθλο της Νίκης.
Ελπίζω κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον οι δρόμοι μας να ξανανταμώσουν. Στο επανιδείν. Υ.Γ. Τα κάστρα πάντα πέφτουν εκ των έσω».

Μανωλάς, Τζαναβάρας, Κουρμπανάς «παίζουν» για τον πάγκο
Οι Φάντζιο Μπούις και Ανδρέας Γεωργίου βρέθηκαν χθες στην πρωινή προπόνηση και αποχαιρέτησαν τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παρασκευαΐδη.
Στη Νίκη ξεκίνησαν τις επαφές με υποψήφιους προπονητές. Πιο έντονα ακούγονται τα ονόματα των Στέλιου Μανωλά, Παναγιώτη Τζαναβάρα, Νίκου Κουρμπανά. Κοινό στοιχείο και των τριών το ότι έχουν ξαναπεράσει από τον «κυανόλευκο» πάγκο. Θεωρείται πολύ πιθανό στο ματς της Κυριακής με τον Θησέα, να κοουτσάρει τη Νίκη υπηρεσιακός τεχνικός, που στη συνέχεια θα είναι συνεργάτης του νέου προπονητή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το