Τοπικά

Τελειώνει σήμερα το “Koriopolis” – Ανακοινώνονται οι αποφάσεις

Το δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα τις ποινές για τους στημένους αγώνες. Το  δικαστήριο θα ανακοινώσει ποιοι κηρύσσονται ένοχοι και ποιοι αθώοι. Η εισαγγελέας της έδρας Παγώνα Ζάκα έχει προτείνει να απαλλαγούν από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 54 κατηγορούμενοι και να κηρυχτούν ένοχοι οι υπόλοιποι 30, για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατά περίπτωση. Η πρόταση ενοχής του Μπέου αφορά δωροδοκία- δωροληψία και αναμένει σήμερα την απόφαση.

09:52 – Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της “συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα”.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες θα είναι πιθανότατα πολύ περισσότεροι από τους 30 που είχε προτείνει αρχικά η εισαγγελέας, αφού πολλοί κατηγορούμενοι κατηγορούνταν μόνο γι’ αυτό το αδίκημα.

10:00 – Μετά από αυτή την εξέλιξη, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι (και) για το συγκεκριμένο αδίκημα οι Μπεος, Τσακογιαννης, Τραυλος, Νικολόπουλος, Ζαβαντιας και περίπου 35 ακόμη κατηγορούμενοι!

Οι δικηγόροι αντιδρούν και ζητούν την απαλλαγή όλων για το αδίκημα της “συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα”.

10:25 –  Μετά από αυτή την εξέλιξη, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθουν ένοχοι (και) για το συγκεκριμένο αδίκημα οι Μπεος, Τσακογιαννης, Τραυλος, Νικολόπουλος, Ζαβαντιας και περίπου 35 ακόμη κατηγορούμενοι!

Οι δικηγόροι αντιδρούν και ζητούν την απαλλαγή όλων για το αδίκημα της “συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα”.

“Υφιστάμεθα έναν ακατανόητο δικονομικό αιφνιδιασμό”, λένε στο σύνολό τους οι δικηγόροι, που αντιδρούν έντονα στην εξέλιξη που υπήρξε, η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων!

10:40 – Οι δικηγόροι ζήτησαν να διακοπεί η δίκη για να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν την κατηγορία, για την οποία περίμεναν απαλλακτικη απόφαση αλλά υπήρξε ανατροπή. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Η δίκη θα ολοκληρωθεί σήμερα.

10:45 – Οι δικηγόροι επικαλούνται “νομική πλάνη” για τους πελάτες τους, υποστηρίζοντας ότι το 2011 δεν ήξεραν ότι οι ξένες εταιρίες στοιχηματισμού ήταν παράνομες στην Ελλάδα, αφού τις έβλεπαν να διαφημίζονται παντού.

11:10 – Διέκοψε το δικαστήριο και θα επανέλθει σε λίγο για να ανακοινώσει την απόφαση. Πριν διακόψει πήρε τον λόγο ο Αχιλλέας Μπέος και είπε: «Το Δικαστήριό σας δεν μπορεί να κρίνει με απλές ενδείξεις. Αν έχετε αποδείξεις ότι είμαι ένοχος, δέχομαι να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας. Δεν γίνεται το 2018 να δικάζονται άνθρωποι επειδή λέει κάτι η πιάτσα».

Πηγή:  www.sdna.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το