Αθλητισμός

Τελικός κυπέλλου: Χωρίς απόφαση η σύσκεψη – Τι ζήτησαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟ, οι άνθρωποι του «δικέφαλου του βορρά» ζήτησαν αλλαγή έδρας, σε περίπτωση που αποφασιστεί να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. «Αν αποφασιστεί να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ», ήταν η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
«Ζητήσαμε τον τελικό με κόσμο. Και σε αυτό συμφωνούμε με την ΑΕΚ. Εκεί που διαφωνούμε είναι τι θα γίνει σε περίπτωση τελικού κεκλεισμένων των θυρών. Κι ότι σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ελλάδας» έλεγαν οι εκπρόσωποι των πρωταθλητών.

Τη θέση τους για τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ με κόσμο και οκτώ θύρες για κάθε ομάδα – όπως ήταν ο αρχικός περυσινός σχεδιασμός – ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ κατά τη σύσκεψη. Από την πλευρά της ΑΕΚ λεγόταν αναφορικά με το αίτημα αλλαγής έδρας που συζητήθηκε, ότι δεν μπορεί να μπει ως σοβαρό ενδεχόμενο, από τη στιγμή που εκτός των άλλων καταργεί και το θέμα της χρήσης του VAR.

«Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν από τον τελικό, δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως, δεν έχουμε λύσει βασικά ζητήματα και δεν γίνεται να ανοίγουμε και άλλα», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση της ΑΕΚ.
Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν η Αγγελική Αρκάδη, ενώ τον ΠΑΟΚ οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Ηλίας Γεροντίδης και Βαγγέλης Τσακμακάς. Παράλληλα ήταν παρόντες εκπρόσωποι της εισαγγελίας και της αστυνομίας.

Το θέμα της παρουσίας του κόσμου βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Ομοσπονδίας, της αστυνομίας και της εισαγγελίας. Απόφαση δεν πάρθηκε και οι εμπλεκόμενες πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα.

Τι λένε FIFA – UEFA
Η θέση των FIFA και UEFA που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν, ότι τελικός χωρίς κόσμο είναι πλήγμα για το ποδόσφαιρο κάθε χώρας. Ο κ. Φούσεκ τέθηκε υπέρ του ΟΑΚΑ λέγοντας, ότι θέλω να σεβαστούμε τις αποφάσεις που υπάρχουν. Ο Αλέξης Δέδες είπε, ότι: «είναι απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για τελικό στο ΟΑΚΑ και μόνο η εκτελεστική μπορεί να το αλλάξει». Η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν έχει νομιμοποίηση και μετέφερε τις εξελίξεις για τη σύσκεψη της Δευτέρας (6/5).

Κυριάκος: «Θέλουμε τελικό με κόσμο»
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έγινε μία πρώτη σύσκεψη λίγο νεφελώδης, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη πρόθεση από την Πολιτεία για το πώς μπορεί να γίνει αυτός ο τελικός. Το ευχάριστο είναι ότι η Ομοσπονδία, οι ομάδες και ο υπερσύμβουλος ο κ. Φούσεκ συμφωνούν ότι το αυτονόητο είναι οι τελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας, μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, πρέπει να γίνονται όπως σε όλα τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη, με κόσμο. Αυτό θέλουμε όλοι και σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι δικές μας προσπάθειες ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να συντονίσουμε, να οργανώσουμε και να δούμε έναν τελικό όπως πρέπει να είναι όλοι οι τελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αγγελική Αρκάδη είπε: «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι να γίνει ο αγώνας με φιλάθλους όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη χώρα. Λυπάμαι που το λέω γιατί αυτό είναι το αυτονόητο. Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νέα θέματα, η ΕΠΟ ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ και όλους μας πως υπάρχει απόφαση να γίνει ο αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εμείς είπαμε πως δεν είναι στιγμή να ανοίγουμε νέα θέματα από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να γίνει το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το